Bh. reprezentativac Senijad Ibričić veoma je pogođen smrću trojice bh navijača iz grupe Ljuti Krajišnici, koji su poginuli na povratku iz Kaunasa. Svoje je žaljenje izrazio u pismu, koje je objavio na svojoj oficijelnoj stranici, prenosi Klix.

"Sa nevjericom u očima jutro poslije utakmice sam čitao vijest kako su moji Ljuti Krajišnici Hasib Mahmić, Almir Kasumović i Vildan Pehlić izgubili život vraćajući se iz Kaunasa, gdje su nas bodrili na putu ka SP", započeo je Ibričić svoje psimo.

"I dalje ne mogu vjerovati da ta tri zlatna momka, koji su svega nekoliko sati prije toga, sa nama dijelili trenutke velike radosti, više nisu sa nama. Imao sam veliku želju doći na dženazu i odati im počast, ali na taj dan igram utakmicu. Međutim, njih trojicu nikada neću zaboraviti, kako ja, tako i ostali igrači bh. reprezentacije, jer svi znamo da svaki naš navijač rizikuje svoj život kako bi prešao hiljade kilometara i bodrio nas", napisao je Ibričić i dodao da su reprezentativci zahvalni svima i da cijene njihovo vrijeme, odricanje i žrtvu.

"Hasib Mahmić, Almir Kasumović i Vildan Pehlić zauvijek će živjeti, jer nikada nećemo dopustiti da umre uspomena na njih. Porodicama želim izraziti iskreno saučešće zbog gubitka najvoljenijih, a čim dođem u BiH prva stvar koju ću uraditi je odlazak na mezar mojih Ljutih krajišnika, kako bih im proučio Fatihu" poručio je bh. reprezentativac.

Ibričić neće moći prisustvovati dženazi zbog obaveza u svom klubu, ali će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi im odao počast.

"U nedjelju, iako ne mogu biti na dženazi zbog utakmice, igrat ću za njih i proučit ću fatihu, a ispod dresa ću imati majicu posvećenu njima. Svaki svoj naredni gol i nastup posvetit ću svojim Krajišnicima, s nadom da se slične tragedije više nikad neće ponoviti", završio je Ibričić.

(Reprezentacija.ba)