Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH) Safet Sušić upisao je četvrti remi u četiri utakmice na klupi francuskog drugoligaša Eviana. U razgovoru za AA kazao je kako je njegova ekipa mogla doći do pobjede u posljednjim minutama utakmice.

“Nakon četiri kola upisali smo četiri neriješene utakmice. Ovu sinoć protiv Niorta smo morali dobiti. Imali smo dosta prilika, i igrali smo protiv jednog od najslabijih timova u drugoj ligi. Imali smo šansu iz penala u 93. minuti, ali je nismo iskoristili. Baš smo nesretno izgubili dva boda”, rekao je Sušić.

Nakon novog neriješenog rezultata Evian je ostao jedna od šest neporaženih ekipa u ligi. Evian je na 12. mjestu na tabeli sa četiri boda iz isto toliko odigranih utakmica. Istakao je kako je druga francuska liga vrlo neizvjesna napominjući da skoro svaka ekipa može biti među prve tri.

“Druga liga je ovdje vrlo čudna. Mnogo je iznenađenja. Iako je još rano za takve ocjene, Metz se sada izdvojio sa 10 bodova iz četiri utakmice. U narednom kolu igramo upravo s njima u gostima. Bit će teška utakmica, ali vidjet ćemo. Svako može biti među prve tri, ali i zadnje tri ekipe na tabeli. Ova utakmica sa Metzom nam je važna jer bismo mogli dobrim rezultatom među prve tri ekipe u ligi”, kazao je bivši selektor BiH.

Dotakao se i kvalifikacijskih utakmica Bosne i Hercegovine u narednom periodu dodajući kako reprezentacija ima dobar sastav koji se može izboriti za plasman na Euro u Francuskoj 2016. godine.

“Mislim da BiH nema velike šanse za prva dva mjesta, ali sigurno ima realne šanse da se bori za baraž. Siguran sam da imamo taj kvalitet u timu da se borimo za plasman na Euro. Trebali bi dobiti Belgiju da bi bili među prve dvije ekipe, a to neće biti nimalo lako. Belgija je favorit naše grupe, a vidjeli smo da i Vels igra dobro”, istakao je Sušić.

Na kraju je govorio i o prelasku Edina Džeke iz Manchester Citya u Romu naglasivši kako je bh. napadač napravio odličan potez.

“Došao je kod trenera koji inače voli naše fudbalere i koji voli napadački fudbal. Sve je na strani Džeke da bude dobar i standardan u ekipi. Igrat će sigurno više nego u Engleskoj. Mislim da je napravio dobar potez prelaskom u Romu jer tamo su ga super dočekali i žele da ga vide u svakoj utakmici”, kazao je popularni Pape u razgovoru za “Agenciju Anadolija”.

(Reprezentacija.ba)