Trener Zrinjskog Hari Vukas bio je prezadovoljan nakon nove pobjede njegove momčadi nad Akademijom Pandev (3:0) i plasmana u drugo pretkolo Europa lige, gdje ga čeka Utrecht.

“Čestitke mojim momcima na dobroj igri i rezultatu. Nije mala stvar ostvariti ovakve rezultate u pretkolima evropskih takmičenja. Bili smo mudriji i konkretniji. Smatram da je Akademija Pandev jedna veoma dobra ekipa”, rekao je Vukas i nastavio:

“U prvom poluvremenu nismo bili pravi, falilo je malo više osobnosti da se rad s treninga odigra na pravi način, ali smo u drugom poluvremenu odigrali u punom svjetlu. Stvarno sam prezadovoljan”.

Prokomentarisao je trener Zrinjskog i promjene u igračkom kadru.

“Logično je bilo napraviti promjene obzirom na ritam koji nas čeka. Imamo kvalitetan roster i neki igrači su morali upasti da malo kalkuliramo jer nije bila velika razlika… Ostvarili smo rezultat, prošli dalje, a i neke igrače smo odmorili. Možemo biti zadovoljni”.

Dotakao se na kraju i duela prvog kola nove sezone u Premijer ligi BiH, u okviru kojeg će Zrinjski gostovati Sarajevu.

“Svi znamo šta je Sarajevo. Osvojili su duplu krunu, radi se o dobroj ekipi, gledali smo ih protiv Celtica. Trebamo se dobro spremiti, idemo gore napraviti pravi posao”, poručio je Vukas i dodao da tek nakon toga treba razmišljati o duelu s Utrechtom.

(Reprezentacija.ba)