Fudbalski klub Sarajevo danas igra revanš prve kvalifikacione utakmice Lige prvaka protiv škotskog prvaka Celtica, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Tim povodom sinoć je na Celtic Parku održana press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski. 

“Ponovo sam na Celtic Parku nakon 30 godina, sada u drugoj ulozi, kao trener, a nekada kao igrač. Celtic ima kvalitetan rezultat, vjerujem da nas čeka pun stadion i želimo odigrati što je moguće bolje. Bit će to pravi izazov za moje igrače, jer ne igramo često pred tolikim brojem navijača. To može biti otežavajuća okolnost, ali i dodatna inspiracija da daju maksimum. Važno nam je kako ćemo odigrati jer nam prvenstvo počinje u nedjelju”, rekao je Musemić.

U prvoj utakmici Celtic je na Koševu slavio rezultatom 1:3 golovima Johnstona, Edouarda i Sinclaira. Strijelac pogotka za Sarajevo bio je Mirko Oremuš. 

“Imamo negativan rezultat iz prvog meča, ali nećemo se predati. Želimo se nadigravati i napraviti dobar rezultat. Vidjet ćemo da li će to biti dovoljno. Zadovoljstvo je igrati pred punim tribinama i dat ćemo sve od sebe da popravimo dojam”, istakao je Velkoski.

Utakmica Celtic FC – FK Sarajevo na rasporedu je večeras u 20.45 sati na Celtic Parku uz direktan prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)