Fudbaleri Slobode pobijedili su u subotu NK Osijek u okviru generalne provjere pred početak nove sezone koje počinje naredni vikend utakmicom protiv FK Radnik u okviru prvog kola Premijer lige BiH.

Sloboda je utakmicu na stadionu Gradski vrt počela u sastavu: Lakić, Beganović, Salihović, Ivetić, Al. Bekić, Pršeš, Martelat, Maksimović, Livančić, Am. Bekić i Ristić.

Crveno-crni do vodstva dolaze u 16. minuti utakmice. Ivetić je centrirao sa lijeve strane, lopta je došla do Livančića, koji pogađa mrežu Osijeka.

Dvije minute kasnije Osijek je izjednačio preko kapitea Škorića koji se dobro snašao u kaznenom prostoru i matirao Lakića za 1:1.

Igrao se 39. minut utakmice kada domaći dolaze do vodstva golom Marića.

Do kraja prvog poluvremena Sloboda postiže još dva gola. Prvo je u 42. minuti Amer Bekić pogodio za 2:2, da bi dvije minute kasnije Ristić sjajno pogodio za prednost od 2:3.

U drugom poluvremenu domaći su pružili nešto bolju igru, ali crveno-crni su uspješno branili svoj gol te su do kraja uspjeli sačuvati mrežu i prednost iz prvog poluvremena za pobjedu rezultatom 2:3.

Inače, u drugom poluvremenu priliku za igru dobili su Omerović, Osmanović, Fejzić, Buljić, Bekrić, Mujagić, Dodig, Rastoka, Muratović, Ramčilović, Devedžić.

(Reprezentacija.ba)