Said Husejinović trenutno je član Tuzla Cityja, a u razgovoru za germanijak.hr govorio je o svojoj karijeri, periodu provedenom u Werderu, zagrebačkom Dinamu, ali i rivalstvu Slobode i njegovog novog kluba.

Husejinović smatra da je u svojoj karijeri mogao napraviti mnogo više.

“Da me nisu ozljede spriječile, vjerujem da bih napravio puno više. One su mi bile velika prepreka u životu. Imao sam baš jako puno problema s ozljedama, kad se sve zbroji, zbog toga nisam igrao nogomet između tri i četiri godine. Taman se vratim i uvijek se nešto desi… Velikih muka imao sam s koljenom, dvije operacije križnih ligamenata… Da nije bilo toga, danas bih sigurno bio negdje vani”, uvjeren je Sajo, kako su ga zvali u maksimirsko doba.

Međutim, nije vani. Ukratko, njegova priča ide ovako… Kao tinejdžer je eksplodirao u dresu Slobode, u ljeto 2008. kupio ga je veliki Werder za u to vrijeme vrlo značajnih 900.000 eura, no preko Kaiserslauterna i Sarajeva u zimu 2013. došao je u Dinamo. I vrijeme uglavnom provodio u ordinacijama, puno više nego na terenu.

“U ljeto 2016. otišao sam iz Dinama natrag u Sarajevo, iz kojega sam i došao, bio tamo dvije godine, pa otišao kući, u Slobodu iz Tuzle. Odigrao sam tamo prošlu sezonu, ali situacija tamo u klubu i nije baš neka… Istekao mi je ugovor, nismo se dogovorili za dalje i prihvatio sam ponudu drugoga gradskog kluba”, priča Said za germanijak.hr pravim bosanskim naglaskom, toliko simpatičnim…

Odigrao je za Dinamo ukupno 33 utakmice, zabio tri gola i podijelio četiri asistencije, ali najdraža utakmica mu je ona koju nije ni igrao!

“Tako je! Protiv Arsenala nisam igrao, bio sam na tribini, ozlijeđen, ali bio sam dio te momčadi. I baš nju ću izdvojiti kao najdražu u Dinamu. Znaš, navijač sam Arsenala cijeli život, zato je valjda bio poseban užitak. Uostalom, pobijedili smo i mog prijatelja Mesuta Özila, kao što sam ga i upozorio dan prije. Igrali smo skupa u Werderu, bili smo i cimeri dvije i pol godine, tako da se čujemo i dalje redovno”.

E, kad je to riješeno, ajmo odabrati i najdražu utakmicu je igrao…

“E, od onih koje sam igrao, izdvojio bih onu u Beču, u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Nismo prošli, pobijedili smo 3-2 nakon 0-2 u Zagrebu, ali odigrali smo odličnu utakmicu. Atmosfera oko svega toga bila je vrhunska, navijači su bili uz nas, ali nažalost nismo uspjeli. To je bila i moja najbolja partija u Dinamu. Imam tu tekmu i doma na CD-u, često je znam pogledati…”, otkrio je Said.

Gledajući iz aktualne perspektive, s vremenskim odmakom, Said vjeruje da zna u čemu je zapravo stvar kad je riječ o njegovom nogometnom putu.

“Sa 18 godina otišao sam u Werder i mislim da mi je to bila najveća pogreška! Trebao sam otići u Basel, za njih sam i potpisao, prije nego za Werder, ali vodio sam se onom ‘tko više ponudi, tu dolazim’. Potpisao sam već predugovor, sve dogovorio pa na kraju ipak otišao u Njemačku”, ispričao je Husejinović za germanijak.hr pa otkrio da je svojoj karijeri priuštio i reprizu tog događaja:

“Nešto slično dogodilo mi se i u Dinamu. Potpisao sam za CSKA pa otišao u Dinamo! Zdravko mi je rekao da neće biti problema, da se ništa ne sekiram, a na kraju su me suspendirali na šest mjeseci. Jedina razlika je što su me ovi iz CSKA tužili, a ovi iz Basela nisu.”

(Reprezentacija.ba)