Bh. reprezentativac i član Dynamo Dresdena, Haris Duljević (25), odlično je najavio novu sezonu, u kojoj se od njega očekuje mnogo.

Postigao je oba gola u pobjedi svog tima nad Unterhachingom (2:1), a zasluge za dobre igre i višak samopouzdanja pripisao je odličnom odnosu sa trenerom Christianom Fielom, koji je sušta suprotnost u odnosu na svog prethodnika Maika Walpurgisa.

“Sretan sam, jako sam sretan i na taj period pod Walpurgisom ne želim se vraćati. Ja sam takav igrač, moram imati puno povjerenje trenera da bih uživao u fudbalu i da bih bio produktivan za ekipu. Odnosi u timu su odlični, mislim da možemo odigrati dobru sezonu”, kazao je Duljević u izjavi za njemački Sporzbuzzer.

Fiel je za Duljevića u narednoj sezoni spremio dosta drugačiju i ofanzivniju ulogu bliže protivničkom golu, što za bh. reprezentativca neće biti problem.

“Ja to mogu, nemam dileme da na taj način mogu pomoći klubu. Volim igrati blizu protivničkog gola, mislim da je moj doprinos u tom segmentu kvalitetan”.

Duljević je prokomentarisao i mogući transfer u francuski Nimes, koji je zainteresovan za njegove usluge.

“Ne možete znati takve stvari, ali ja sam trenutno fokusiran na Dresden i mislim da mi je ovdje dobro”, poručio je Duljević.

(Reprezentacija.ba)