Nakon pobjede Radnika nad Spartak Trnavom (2:0) u prvom susretu prvog pretkola Europa lige, trener tima iz Bijeljine, Mladen Žižović, rekao je da je njegova ekipa dobila više nego što se nadala u najavi susreta.

”Prvo bih čestitao ekipi Spartaka na fer i korektnoj igri. Smatram da smo dobili mnogo više na ovoj utakmici od onoga što smo priželjkivali, a to je da ne primimo gol, a uz to smo postigli dva. Što se tiče kvaliteta igre, smatram da imamo mnogo prostora za napredak. Jesmo bili bolji u duel igri i realizaciji šansi, ali imamo itekako prostora da se nadograđujemo s obzirom da nismo baš pokazali pravo lice što se tiče igre. Smatram da smo sasvim zasluženo pobijedili, da se fudbal igra zbog golova, a mi smo ih postigli. Mislim da ekipa Spartaka nije kreirala nijednu priliku ispred gola, osim nekoliko dalekometnih pokušaja”, rekao je Žižović.

Žižović naglašava kako ovom pobjedom nije riješeno pitanje plasmana dalje, ali da je napravljen veliki korak ka drugom pretkolu.

”Moramo da znamo da smo neiskusni u ovom takmičenju kao ekipa. Mi ne igramo mnogo u Evropi dok za Spartak znamo gdje je završio prošle godine. Iako nisu u pitanju isti igrači kao tad, ipak ekipa iz Trnave ima više iskustva u ovakvim mečevima. Bit će nam potrebno puno snage, sreće i snalažljivosti da očuvamo ovaj rezultat jer nas sigurno u Slovačkoj očekuje paklena atmosfera. Završeno je samo jedno ”poluvrijeme” ovog dvomeča, a mi smo kao narod poznati po tome da slavimo unaprijed, ali nas to neće zavarati. Moramo da budemo maksimalno obazrivi kako bismo sačuvali stečeno i napravili još jedan iskorak što se tiče bh. fudbala. Jedno je sigurno – mi smo veliki korak napravili današnjom historijskom pobjedom”, podvukao je strateg Radnika.

(Reprezentacija.ba)