Marko Jovanović je novi igrač Borca. Iskusni defanzivac potpisao je jednogodišnji ugovor sa crveno – plavima, kojima se sinoć (nedjelja) priključio u njihovoj bazi u Palisadu, javlja zvanična stranica FK Borac.

31-ogodišnji Jovanović igra na poziciji štopera, po potrebi desnog beka.

Novi Borčev igrač prošao je kompletnu školu Partizana, igrao je dugo za prvi tim crno – bijelih, sa kojima je nastupio i u Ligi šampiona, a još je nosio dresove Teleoptika, Visle iz Krakova, Voždovca, Bnei Jehude, AEL-a iz Larise.

Jovanović je bio član mlade reprezentacije Srbije, ali i olimpijske reprezentacije Srbije na igrama u Pekingu.

-Drago mi je što sam u Borcu. Znam sve o ovom klubu. U pitanju je klub sa velikom tradicijom. Daću sve od sebe da se u najboljem svjetlu predstavim treneru i navijačima. Uvijek dajem maksimum i na treningu, to je moj stil, drugačije ne znam, rekao je Jovanović po dolasku na Zlatibor.

Marko Jovanović u Borac je došao na insistiranje trenera Branislava Krunića.

-Predsjednik Vico Zeljković je ispunio moju želju. Jovanović je igrač koji se u potpunosti uklapa u moju viziju. Mnogo će nam pomoći. Sama činjenica da može igrati na vise pozicija u timu, nama daje dodatnu širinu. Njegov CV i karakter dovoljno govore kakvo je pojačanje dobio Borac, jasan je Krunić.

Debitantski nastup u dresu Borca Jovanović bi mogao imati u srijedu 3. Jula, kada izabranici Branislava Krunića igraju dvije prijateljske utakmice, protiv Spartaka iz Subotice i Napretka iz Kruševca.

(Reprezentacija.ba)