Kasno u noći između utorka i srijede FK Sarajevo objavio je da je potpisao dvogodišnji ugovor sa novim igračem Mirkom Oremušom (30).

„Sretan sam povodom realizacije transfera. Znam da je ekipa ostvarila veliki uspjeh u protekloj sezoni, dat ću sve od sebe da pomognem svojim saigračima i ove sezone. Sarajevo je veliki klub, svjestan sam gdje dolazim ali isto tako da ću morati zaslužiti svoje mjesto u ekipi”, istakao je Oremuš koji je u FK Sarajevo stigao kao slobodan igrač.

Oremuš, rođen 6. septembra 1988. godine igra na poziciji centralnog veznog. Prije toga, nastupao je za Hajduk, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Acre, RNK Split, H. Ashkeleon i Hapoel Raanana. Oremuš je nastupao i za u21 reprezentaciju Hrvatske za koju je igrao 10 puta i postigao jedan gol.

U posljednjem klubu je u sezoni iza nas u svim takmičenjima odigrao 31 utakmicu, postigao jedan gol i tri puta asistirao. Hapoel Raanana sezonu je završio na desetoj poziciji sa 30 bodova iz 26 utakmica.

„Dajemo sve od sebe da nađemo igrače koji su kvalitetni i koji će se uklopiti u naš sistem igre. Nije dovoljno da je to dobar fudbaler, veoma važno je i kako će funkcionisati sa ostatkom ekipe. Oremuš je dokazano kvalitetan igrač koji će nadam se u narednom periodu svojim partijama to i dokazati našim navijačima”, kazao je koordinator za sportski segment u FK Sarajevo Emir Hadžić.

(Reprezentacija.ba)