Uprava FK Sloboda danas je održala vanrednu konferenciju za medije, a povod je bio, kako ističu, neistinito pisanje pojedinih medija o katastrofalnom stanju unutar kluba, piše Tuzlanski.ba.

Predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda, Sead Kozlić demantovao je dio objavljenih informacija, ali se složio sa navodima teške finansijske situacije u klubu kazavši da je veliki dio novca iskorišten za uplatu sredstava za dobijanje licence u Premijer ligi BiH.

– Nazivaju nas lopovima, mešetarima… Javno pozivam tužilaštvo da ispita rad naše uprave i da donesu svoj sud. Ja samo želim transparentnost naših postupaka i poteza. Finansijska situacija u klubu je vrlo teška, ali mi se trudimo da sve isplate ispoštujemo u narednim danima. Dogovorili smo pripreme u Livnu. Naš cilj je da pokušamo da stabiliziramo klub. Sloboda je “institucija” i tu smo samo da zaštitimo klub – rekao je Kozlić, te ponovio kako je nova Uprava promijenila način plaćanja igrača, ali i da trenutno igračima duguju jednu i pol platu.

– Neki igrači su bili plaćeniiji 5-6 puta od npr. Beganovića koji je mladi reprezentativac BiH. Cilj je da svi “izgaraju” za dres Slobode. Ne mislim da smo napravili nešto loše, oslonili smo se na mlade igrače koje smo doveli i mislim da je ovo put ozdravljenja kluba – dodao je.

Kozlić je govorio i o sporu sa bivšim trenerom Zlatanom Nalićem, koji je prije nekoliko dana istakao kako mu klub duguje više od 400.000 KM na osnovu važećeg ugovora koji je navodno prekinut.

-Razgovarao sam sa Nalićem više puta. Ako postoji takav ugovor, neko drugi ga je prije nas nevješto napravio. Mi za taj ugovor ne znamo, nismo ga vidjeli, taj ugovor nema veze sa FK Sloboda. Ukoliko se taj ugovor zaista pojavi, vodićemo sudski spor sa Zlatanom Nalićem – rekao je Kozlić, kazavši kako klub nije mogao ispoštovati želje bivšeg trenera da kupi bolje i kvalitetnije igrače kako bi se narednoj sezoni izborila Evropa.

– On je meni dostavio spisak igrača koje želi. Na tom spisku su ponajbolji igrači iz Premijer lige BiH, međutim, prema mojim procjenama, oni svi zajedno vrijede oko 4 miliona eura. To nismo mogli osigurati – kazao je Kozlić.

Predsjednik Slobode je komentarisao i najavljeno okupljanje navijača kluba večeras ispred Stadiona Tušanj. Kazao je kako to nije dobro za klub.

– Nije dobro da se zloupotrijebavaju navijači Slobode koji su divni momci i koji žive za klub. Mislim da nema potrebe za takvim stvarima. Treba nam mir i dobro stanje u Slobodi kako bi nešto napravili – kazao je Kozlić, dodavši kako niko ne treba da brine da će klub ispasti iz Premijer lige BiH naredne sezone.

Iz kluba su na današnjoj konferenciji za medije najavili izradu sezonskih zlatnih (150 KM), srebrenih (80 KM), bronzanih (50 KM) i VIP kartica.

(Reprezentacija.ba)