Bojan Marković, najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske i Mladen Lučić, dojučerašnji golman bijeljinskog Radnika, novi su fudbaleri banjalučkog Borca.

Ovu vijest potvrdila je zvanična stranica FK Borac.

Dojučerašnji napadač Željezničar Sport Tima sa Borcem potpisao je ugovor na tri godine.

Marković koji na jesen puni 20 godina, za četiri sezone u Predgrađu postigao je preko 100 pogodaka, tako da nema sumnje da je Borac napravio dobar potez.

Mladi napadač u prethodnoj sezoni Prve lige Republike Srpske postigao je 15 pogodaka na 28 utakmica i mogao bi biti jedno od najprijatnijih iznenađenja i u premijerligaškoj konkurenciji.

Golman Mladen Lučić je prethodne tri godine bio jedan od najboljih igrača Radnika, a ovo će mu biti drugi mandat u crveno–plavom dresu (prethodno nastupao za Borac u sezoni 2011. / 2012.)

Osim Borca, igrao je još za Slaviju, Olimpik i pomenuti Radnik, sa kojim je igrao i kvalifikacije za Ligu Evrope i već godinama važi za jednog od najboljih golmana BHT Premijer lige BiH.

Ima 33 godine i zavidno iskustvo iza sebe i u Borac dolazi nakon što je klub iz grada na Vrbasu sporazumno raskinuo saradnju sa Kenanom Topolovićem.

(Reprezentacija.ba)