Na Mašinskom fakultetu u Sarajevu održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su prezentovani Izvještaji o radu Upravnog i Nadzornog odbora, prihvaćena neopoziva ostavka Nihada Selimovića, te zakazan nastavak sjednice Skupštine na kojoj će se odabrati novo rukovodstvo. 

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine, Adnan Džindo, a nakon toga su predstavnici navijača iznijeli stavove i zaključke. Potom je izmijenjeni Dnevni red usvojen sa 36 glasova koliko je bilo prisutno delegata na današnjoj sjednici Skupštine Kluba.

Druga tačka Dnevnog reda ticala se usvajanja Zapisnika sa prošle sjednice Skupštine, a naredna tačka odnosila se na Izvještaj o radu Upravnog odbora koji je detaljno prezentovao Nihad Selimović. Delegati su usvojili Izvještaje o radu UO i NO, a u međuvremenu je i Nihad Selimović zvanično podnio neopozivu ostavku na poziciju predsjednika FK Željezničar.

Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar

Uslijedila je tačka koja se odnosila na biranje novog predsjednika Upravnog odbora. S obzirom na to da nije bilo predloženih kandidata, članovi Upravnog odbora će ostati u tehničkom mandatu do nastavka sjednice Skupštine, te će dosadašnji potpredsjednik Jasmin Badžak obnašati funkciju v.d. predsjednika Kluba.

Sjednica je prekinuta, a nastavit će se 29. juna kada će delegati predložiti i odabrati nova imena za rukovodstvo FK Željezničar.

(Reprezentacija.ba)