Po završetku utakmice Italija-BiH održana je press konferencija na stadionu Juventusa gdje se predstavnicima medija obratio Robert Prosinečki.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine je o utakmici rekao:

“Nemamo šta zamjeriti momcima, odigrali su dobru utakmicu. Imali smo prilika i rezultat je mogao biti drugačiji. Kod 1:0 imali smo šansu da povećamo prednost i utakmica je mogla otići u drugom smjeru. Odigrali smo jednu od najboljih utakmica, a izgubili smo od jedne velike reprezentacije koja kažnjava svaku grešku. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo, ali to je nogomet. Momci su dali sve od sebe, igrali super nogomet i šteta je što nismo barem s bodom otišli kući”:

Na pitanje kako je motivisao ekipu poslije poraza od Finske, Prosinečki je odgovorio:

“Meni je žao što smo u mom mandatu odigrali jednu utakmicu slabo i od nje smo napravili situaciju kao da ništa ne valja. Protiv Finske nismo ušli u utakmicu kako treba, oni su bili bolji. Nismo bili rastrčani, nismo imali voljni momenat. Možda smo mislili da će biti lako i na kraju nas pobijedi Finska od koje vjerujem da smo bolji. Danas jeste bilo nekih grešaka u odbrani, ali to je normalno protiv ekipa poput Italije koja ima veliki broj kvalitetnih igrača. Ipak, možemo se pohvaliti borbenošću, zalaganjem i kvalitetom. Večeras smo pokazali da se možemo nositi sa svakom reprezentacijom. Rezultat nije bio kakav je trebao biti i kakav smo priželjkivali, ali to je nogomet”.

Selektor je pohvalio i publiku:

“Navikli smo da nas prati veliki broj navijača gdje god da igramo. Opet su bili fenomenalni, oni su nam velika podrška. Žao mi je i zbog njih što nismo ostvarili bolji rezultat. Napravili su fenomenalan ambijent”.

(Reprezentacija.ba)