Finska će sutra u okviru trećeg kola grupe “J” kvalifikacija za EP u Tampereu ugostiti reprezentaciju BiH, a tim povodom danas je održana službena press konferencija, na kojoj su se medijima ispred domaće selekcije obratili selektor Markku Kanerva i napadač Teemu Pukki.

“U pitanju je jaka utakmica, sve će zavisiti i od vremena, ali izgleda da će nas vrijeme poslužiti. Riječ je o jakom protivniku kojem ipak nedostaje nekoliko igrača. Ali imaju toliko kvaliteta da nam mogu pružiti dosta otpora. Nadam se da će utakmica biti dobra i da ćemo biti zadovoljni”, istakao je selektor Finske.

Kanerva smatra da sutrašnja utakmica neće biti odlučujuća.

“Važna utakmica, ali ne odučujuća za kvalifikacije. Ipak, nadam se da ćemo sutra pred punim stadionom pobijediti i prestići BiH na tabeli”.

Govorio je i o taktici protivnika.

“Najbitnije je da se fokusiramo na našu igru i taktiku i da mi kontrolišemo sredinu terena kako bi mogli zadržati brze krilne igrače BiH. Znamo i koliko su snažni, kvalitetni. Nedostaje Pjanić, ali svejedno je tu puno kvalitetnih igrača, tu je i Džeko koji je, također, jako snažan”, dodao je Kanerva.

(Reprezentacija.ba)