Iako neće igrati u subotu protiv Finske u meču kvalifikacija za EP zbog suspenzije, Miralem Pjanić je otputovao jutros sa svojim saigračima u Tampere.

Miralem je pred polazak sa sarajevskog aerodroma istakao da Zmajeve očekuje težak susret sa Finskom.

“Nama je najbitnije da osvajamo bodove protiv tzv. manjih ekipa. Znamo ako savladamo Finsku da smo na dobrom putu. Neće biti lako, jer su kvalitetna momčad. Čeka nas teška utakmica. Mi imamo dobre rezultate, igramo dobro i to od kada je selektor Prosinečki tu. Nema razloga da ne nastavimo tako. Svi se nadamo osvajanju tri boda. Oni se dobro brane, ali ako pobijedimo, onda će nam biti lakše da odemo na EP”, kazao je Miralem i prokomentarisao naredni duel sa Italijanima:

“Ja ću biti tu da dam podršku svojim saigračima. Što se tiče susreta sa Italijom, oni se spremaju za utakmicu protiv nas kao i za svaku drugu. Favoriti su grupe i uvijek idu na pobjedu. Ipak, i mi imamo kvalitet i sigurno da će imati problema protiv nas. Za nas je najbitnije da protiv Finske odigramo najbolje što možemo, pa će biti lakše spremiti susret sa Italijom.”

Naša selekcija će večeras obaviti trening u Tampereu u 18,00 sati, a sutra je zakazana zvanična press konferencija u 17,30 sati.

Posljednji trening pred duel sa Fincima, Zmajevi će obaviti sutra (petak) od 18,00 sati.

Meč Finska – BiH igra se 8. juna s početkom u 18,00 sati, a tri dana kasnije izabranici Roberta Prosinečkog gostuju Italiji u Torinu s početkom u 20,45 sati.

Susret u Finskoj direktno prenosi 20 TV kanala.

(Reprezentacija.ba)