Današnjim treningom u Zenici U21 reprezentativci Bosne i Hercegovine su završili prvi dio priprema za utakmicu sa Maltom, prenosi zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Izabranici Vinka Marinovića će večeras prisustvovati manifestaciji izbora najboljih pojedinaca ligaških takmičenja NS/FS BiH, nakon čega polaze za beogradski aerodrom odakle polijeću za Maltu.

Među putnicima za Maltu nalazi se i igrač Širokog Brijega Mato Stanić koji je nakon omladinskih selekcija prvi put dobio poziv u U21 tim.

„Nakon mlađih selekcija prvi put sam pozvan za U21 reprezentaciju i jako sam sretan što sam dobio priliku da se pokažem i u ovom uzrastu naše države. Ekipa je odlična, skoro svi se poznajemo od prije tako da sve protiče u najboljem redu. Svi jedva čekamo utakmicu u koju ulazimo maksimalno ozbiljno i vjerujem da rezultat neće izostati“, kaže Stanić i dodaje:

„Ova ekipa može postići jako puno. Nekolicina igrača iz ove generacije je igrala važnu ulogu u prošlim kvalifikacijama i to je jedan od pokazatelja snage ovog tima. Uz maksimalno zalaganje svih nas vjerujem da ćemo na kraju kvalifikacija svi biti sretni i zadovoljni.“

(Reprezentacija.ba)