Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će početi pripreme za kvalifikacione susrete sa Finskom i Italijom, koji je očekuju narednog mjeseca.

Okupljanje je zakazano za 12:00 sati u hotelu “Austria & Bosnia” na Ilidži.

Od 12:40 bit će upriličene izjave za medije, dok je od 18:00 sati u Trening kampu FK Sarajevo planiran prvi trening, koji će biti otvoren za medije prvih 15 minuta.

>>>Zmajevi će do puta u Finsku obaviti šest treninga

Selektor Robert Prosinečki za ova dva duela pozvao je 24 igrača. Nova imena u odnosu na prethodni spisak su Vladan Kovačević (Sarajevo), Mario Vrančić (Norwich City), Riad Bajić (Istanbul Basaksehir) i Smail Prevljak (Salzburg).

U međuvremenu su zbog povreda otpali Rade Krunić (Empoli) i Sead Kolašinac (Arsenal), a naknadno je pozvan Bojan Nastić (Oostende/Genk).

Na spisku su se našli:

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor) i Vladan Kovačević (Sarajevo)

Odbrana: Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Samir Memišević (Groningen), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Darko Todorović (Red Bull Salzburg) i Bojan Nastić (Oostende/Genk)

Vezni red: Muhamed Bešić (Middlesbrough), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Stjepan Lončar (Rijeka), Mario Vrančić (Norwich City), Deni Milošević (Konyaspor), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Istanbul Basaksehir) i Goran Zakarić (Partizan)

Napad: Edin Džeko (Roma), Rijad Bajić (Istanbul Basaksehir) i Smail Prevljak (Red Bull Salzburg).

BiH će prvo gostovati Finskoj 8. juna u Tampereu, a potom će 11. juna u Torinu igrati protiv Italije.

Poslije dva odigrana kola Zmajevi su treći u kvalifikacionoj grupi “J” sa četiri osvojena boda.

(Reprezentacija.ba)