Mostarski Velež je kolo prije kraja Prve lige Federacije BiH osigurao prvu poziciju i povratak u Premijer ligu BiH, a jedan od najzaslužnijih za sjajne igre Mostaraca ove sezone je Edo Vehabović.

Vehabović (24) je u Velež stigao u junu 2018. godine iz Bratstva i već u prvoj sezoni pokazao da će biti veliko pojačanje. Odigrao je 28 mečeva za “Rođene”, postigao dva pogotka i ubilježio 11 asistencija.

Razgovarao: Muhamed Lepirica, Reprezentacija.ba

Vezni fudbaler Veleža u razgovoru za portal Reprezentacija.ba kaže da su njegovi saigrači i on bili fascinirani dočekom prošle subote u Mostaru nakon trijumfa protiv visočke Bosne i plasmana u Premijer ligu BiH.

“Doček je stvarno bio fenomenalan, iskreno se nisam nadao onom broju navijača koji su nas dočekali i zaista im hvala na tome. Saigrači i ja smo se osjećali posebno u tom trenutku. Atmosfera je šampionska i stvarno se zapitam kako bi tek bilo kada bi osvojili Premijer ligu BiH”, govori Vehabović.

Dvadesetčetverogodišnji Edo, koji je najbolji asistent Veleža u tekućoj sezoni (11 asistencija), zadovoljan je svojim nastupima.

Foto: Instagram

“Samim tim sto sam prvi asistent Veleža, ekipe koja je ušla u Premijer ligu, mogu biti veoma zadovoljan ovom sezonom, ali najbitnije mi je ovo prvo što je ekipa uradila. Igrao sam i defanzivnog i ofanzivnog veznog u ovoj sezoni, više mi odgovara ofanzivni vezni, ali mogu odgovoriti na zahtjeve na obje pozicije”, kaže Edo za portal Reprezentacija.ba i komentariše fenomenalnu podršku koju je Velež imao tokom cijele sezone:

“Mnogo znam znači kada vidimo veliki broj naših navijača na svakoj utakmici, a posebno na gostujućem terenu. Kada sam dolazio u Velež znao sam da imaju armiju navijača, ali ljubav i strast koju prenose na nas je stvarno posebna i nevjerovatna. Naredni meč igramo sa Igmanom i moja poruka navijačima je da napune stadion i da nam pruže podršku kao što to rade svaki put. Igrali mi loše ili dobro, oni su uvijek uz nas.”

Edo je prve korake napravio u rodnoj Gračanici, a do sada je nastupao za četiri kluba.

“Fudbal sam počeo trenirati sa sedam godina u školi fudbala Eurofudbal u Gračanici. Poslije sam otišao u sarajevski Olimpik i tamo prošao kadete i juniore. Seniorski fudbal sam počeo u Bratstvu, gdje sam igrao tri godine, a jednu godinu sam nastupao za Brantitelj.”

Foto: Instagram

Vehabović ugovor sa Veležom ima do 2022. godine i sigurno da će naredne sezone u Premijer ligi BiH biti jedan od najvažnijih igrača mostarskog kluba.

“Moja očekivanju su da Velež bude stabilan premijerligaš, koji će vremenom postati klub koji će se boriti za titule i plasman u Europu. Od sebe očekujem da nastavim igrati kao i ove sezone. Prva liga Federacije BiH je slabija od Premijer lige, ali radom, trudom i zalaganjem se sve može postići u životu”, istakao je fudbaler Veleža za kraj razgovora.

(Reprezentacija.ba)