Željezničar je danas neočekivano poražen kući od Čelika sa 1:2, a trener tima s Grbavice Amar Osim izjavio je kako njegovi izabranici zbog nedostatka angažmana i koncentracije nisu ništa bolje ni zaslužili.

“Nismo ništa bolje ni zaslužili s obzirom na nedostatak angažmana i koncentracije od početka utakmice. Činjenica da smo ostvarili neki cilj, Evropu, odnosno plasman među četiri prve ekipe, što nam je oduzelo ono malo što ovakva utakmica zahtjeva, koncentraciju i želju. Mi jesmo bili bolji, čitavu utakmicu, vrtili se oko gola, šutnuli 15-20 kornera i slobodnjaka. Međutim, kada nisi skoncentrican to ničemu ne služi. Čelik je zabio oba lagana gola, i u ovakvoj utakmici se teško vratiti. Žao mi je publike, koja je bila raspoložena da vidi jednu lijepu predstavu, ali mi nismo bili u stanju to da priuštimo”, rekao je Osim, te se dodao:

“Mi ćemo se truditi u posljednjoj utakmici da pokažemo malo više angažmana. Mi smo bukvalno shvatili da je ovo utakmica bez rezultatskog karaktera. Čelik nije. Oni su se borili, grčevi su ih hvatali. Za nešto su se tukli, a nama je utakmica onako prošla, šta bude da bude”.

Željezničaru u narednom kolu predstoji gostovanje Tuzla Cityju.

(Reprezentacija.ba)