Zrinjski će sutra u sklopu 32. kola Premijer lige BiH dočekati Tuzla City, protiv kojeg njegov trener Blaž Slišković očekuje pobjedu.

Slišković kaže kako se njegov tim neće osvrtati na utakmicu između Sarajeva i Zvijezde 09, te da mu je cilj da do kraja šampionata osvoji maksimalan broj bodova.

“Bez obzira na to što smo još u igri za naslov, orijentirani smo da igramo što bolje i da pobijedimo. Ne želimo se osvrtati ni razmišljati o utakmici na Koševu, nismo time opterećeni. Spremni smo dati svoj maksimum jer smo i prije utakmice u Zenici rekli da idemo osvojiti maksimalan broj bodova i ne osvrtati se na druge utakmice”, istakao je Slišković i dodao:

“Sutra nas čeka protivnik koji je dobio Sarajevo prije tjedan dana i pokazao snagu, ali mišljenja sam da mi imamo sportski motiv veći nego naši gosti i da ćemo to iskoristiti i pobijediti i zahvaliti se svim navijačima na svemu”.

Slišković će po prvi put nakon septembra prošle godine imati sve igrače na raspolaganju.

“Od 9. mjeseca prošle godine prvi put u kadru imamo sve zdrave igrače osim kartoniranog Jakovljevića. I Šovšićeva povreda je sanirana tako da je i on u konkurenciji. Imamo 25 igrača na raspolaganju a ko će biti u 18 odlučit ćemo danas poslije treninga”.

Dotakao se Baka i borbe za naslov prvaka.

“Već se prave špaliri i upućuju službene čestitke unatoč tomu što se igraju još dvije utakmice. Izgleda da ima dovoljno vidovnjaka koji znaju sve pa na ovu temu više ne bih dodao baš ništa.”

Susret između Zrinjskog i Tuzla Cityja igra se sutra na stadionu Pod Bijelim Brijegom u Mostaru s početkom od 17:00 sati.

(Reprezentacija.ba)