Velež će sutra (subota) na svom terenu u okviru 26. kola Prve lige FBiH odmjeriti snage sa ekipom Orašja, koja se nalazi se na petom mjestu sa 37 osvojenih bodova.

Danas su igrači Veleža po teškom i kišovitom vremenu na pomoćnom terenu stadiona “Rođeni”, odradili pretposljednji trening prije subotnjeg duela. Svi igrači osima Dudića su u trenažnom procesu i svi oni će konkurisati za duel sa ekipom Orašja, osim Lucasa koji ima problema sa papirima.

Nakon što je propustio utakmicu u Novom Travniku ove sedmice treninzima se vratio i krilni napadač Veleža Obren Cvijanović, koji najavljuje da treba biti oprezan jer je Orašje nezgodna ekipa, ali ako od prvog minuta krenu jako ozbiljno da rezultat neće doći u pitanje.

Mladi Melvin Osmić mišljenja je da ih očekuje jedna teška utakmica jer je Orašje dobra ekipa, ali smatra da su oni spremni i očekuje nova tri boda.

Kondicioni trener Jasmin Trnovac smatra da u svaku utakmicu do kraja trebaju ući maksimalno fokusirani i da na kraju rezultat i plasman u Premijer ligu neće doći u pitanje.

Pravdu na ovom meču će dijeliti Ernis Džemidžić iz Goražda, a njegovi pomoćnici su Sahib Smirko iz Zenice i Emir Delić iz Zenice, dok je četvrti sudija Azem Karić iz Zenice.

(Reprezentacija.ba)