Kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome, Edin Džeko (33), dao je veliki intervju uoči derbija sa Juventusom, koji se igra u nedjelju na Olimpicu u okviru 36. kola italijanske Serije A.

Džeko je prvi gol za Romu postigao upravo protiv Juventusa.

“To su neopisive emocije. Bio je to moj prvi pogodak, teško je to opisati. Bilo je mnogo izmješanih emocija. Za mene je to gol koji nikada neću zaboraviti”, kazao je Džeko.

Dodao je kako je pogodak koji su primili u posljednjem susretu protiv Genoe mnogo toga zakomplikovao i da Romi stoga mora osvojiti devet bodova do kraja.

“To je uvijek važna i velika utakmica. Ronaldo želi osvojiti titulu najboljeg strijelca. U italijanskom prvenstvu vam niko ništa neće pokloniti. Bez obzira na sve mi do kraja moramo osvojiti devet bodova i onda vidjeti šta će se desiti”.

Foto: Quality Sport Images

Džeko je priznao da nije sretan svojim učinkom ove sezone, u kojoj je postigao 13 golova, a osam u prvenstvu.

“Nisam sretan. Moralo je biti mnogo bolje kako za mene, tako i za ekipu. Nažalost, prošlost se ne može promijeniti. Moramo dati maksimum kako bismo izborili plasman u Ligu šampiona, ali znamo da neće biti lako jer smo tokom sezone ispustili mnogo bodova”.

Sa 86 golova Džeko je osmi strijelac u historiji Rome.

“Istina je, ali nisam ništa osvojio. Malo je to čudno kada ispisuješ historiju, a ne osvajaš ništa. Mislim da smo u protekle četiri godine trebali biti bolji i osvojiti nešto. Ove sezone smo trebali napraviti mnogo više u Kupu Italije, jer je Juventus bio prejak u prvenstvu. Nismo uspjeli u tome i ja sam prvi koji je razočaran”.

Ponovio je kako je izuzetno vezan za Rim i da će tako biti i nakon što završi svoju karijeru, a na kraju razgovora otkrio je i svoj najljepši trenutak od dolaska u prijestolnicu Italije.

“To je definitivno utakmica protiv Barcelone. Ne mogu reći da je to nešto drugo, ta noć je bila nešto prelijepo”, dodao je Džeko.

(Reprezentacija.ba)