Večeras se od 18,00 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igra prva utakmica finala Kupa BiH između Sarajeva i Širokog Brijega.

Obje momčadi su zasluženo izborile plasman u finale i sigurno da nas očekuju dva zanimljiva duela.

Sarajevo je na putu do finala eliminisalo mostarski Velež (1/16), kakanjski Rudar (osmina finala), mostarski Zrinjski (četvrtfinale) te Slogu iz Gornjeg Crnjelova (polufinale)

Trener Sarajeva Husref Musemić prvenstveno je apelovao na sve aktere da se potrude da susreti proteknu u fer i sportskoj atmosferi.

“Mislim da je čast i privilegija igrati finale Kupa. Apelujem na sve aktere da učinimo sve da utakmice proteknu u što boljoj, fer i sportskoj atmosferi i da obje ekipe pruže dobar fudbal. Mislim da su ovo dvije najbolje ekipe i da možemo očekivati dobru utakmicu. Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan, ja bih bio zadovoljan. Ako pri tome mi damo neki gol onda će biti odlično”, kazao je Musemić uoči ovog duela.

Kladionica “Mozzart” nudi kvotu 1.80 na trijumf Sarajeva.

S druge strane, momčad Širokog Brijega je u borbi za finale bio bolji od Željezničara (1/ 16 finala), tuzlanske Slobode (osmina finala), banjalučkog Borca (četvrtfinale) te TOŠK-a (polufinale).

“Znamo da je ovo drugo finale za naš klub u zadnje tri godine i to predstavlja ispunjavanje naših ambicija. Ovo finale je nagrada za naš naporan i pošten rad i nadamo se da ćemo se predstaviti u najboljem svijetlu. Malo je specifično sa jedne strane jer se igraju dvije utakmice, no sa druge strane je dobro sto ćemo uzvrat odigrati ispred naših navijača i možemo da kažemo da ćemo dati i više od našeg maksimuma kako bismo obradovali naše simpatizere”, istakao je trener Širokobriježana Goce Sedloski.

Sarajevo i Široki su se ove sezone sastali tri puta u ligi, Sarajevo je slavilo dva puta (1:0 i 3:0), dok je jedan meč okončan bez pobjednika (0:0).

Večerašnji susret sudi Dragan Petrović iz Banje Luke.

Utakmicu će direktno prenositi ArenaSport1.

(Reprezentacija.ba)