Duelom Sarajeva i Čelika večeras će startati 30. kolo u Premijer ligi BiH.

Sarajevo je prvo na tabeli sa 61 bodom, što je četiri više od drugoplasiranog Zrinjskog. Izabranici Husrefa Musemića bi se pobjedom približili tituli, što im je i cilj.

“Jako bitna utakmica za nas. Sve je na našoj strani, tradicija, kvalitet, stanje na tabeli, ali moramo to pokazati na terenu. Čelik dolazi rasterećen, nema šta izgubiti, ali mi držimo sve u svojim rukama i osim pobjede ne smijemo pomisliti na ništa drugo”, rekao je Musemić.

Čelik je s druge strane šesti sa 39 bodova i još je u igri za Evropu, s obzirom da Željezničar na četvrtom mjestu ima samo dva boda više.

Tim iz Zenice će pak u večerašnjem meču nastupiti znatno desetkovan. Njegov trener Cihat Arslan neće moći računati na šest igrača. To su povrijeđeni Luka Miletića, Harun Varda i Pascual Okoli, te Bojan Pavlović, Dušan Hodžić i Sanjin Lelić, koji su na posudbi upravo iz Sarajeva i nemaju pravo nastupa.

Kvota na trijumf Sarajeva prema kladionici “Mozzart” iznosi 1.13.

Uz to će igrati protiv tradicije, jer na Koševu nisu slavili čak 32 godine. Trener gostiju Cihat Arslan ipak se nada dobroj partiji svojih igrača.

“Zadovoljan sam što smo pobijedili GOŠK, ali sada moramo pokušati isto tako dobro odigrati protiv Sarajeva, koji je uz Zrinjski i najbolji bh. tim. Imamo trojicu povrijeđenih igrača, a Pavlović, Hodžić i Lelić ne mogu igrati zbog sporazuma sa Sarajevom, koje nam ih je zimus ustupilo na posudbu. Za nas to nije dobro, ali moramo na teren gdje će ipak igrati 11 protiv 11 igrača”, kazao je Arslan.

Njihov prvi ovosezonski duel na Bilinom Polju završen je bez pogodaka 0:0, dok je u drugom na Koševu bilo 3:1 za Sarajevo.

Susret na stadionu “Asim Ferhatović – Hase” igra se od 19:30 sati uz direktan prijenos na Moja TV platformi.

(Reprezentacija.ba)