Husref Musemić najavio je utakmicu FK Sarajevo protiv NK Čelik koja se igra u petak u 19.30 sati.

“Ovo je jako bitna utakmica za nas i našu borbu za titulu. Na našoj strani su kvalitet i tradicija i to sada treba dokazati i na terenu. Čelik ima niz dobrih igrača na koje ćemo morati paziti, ali bez obzira na njihove kvalitete mislim da FK Sarajevo može do pobjede. O drugom ishodu i ne smijemo razmišljati.” otvorio je Musemić press konferenciju dan uoči utakmice.

Novinare je zanimalo kakva atmosfera vlada u FK Sarajevo, s obzirom na jučerašnji istup bordo navijača koji su skrenuli pažnju na atake koje kroz medije i druge načine komuniciranja klub trpi u posljednjim danima.

“Ne vidim uopšte zašto bi imali lošu atmosferu jer smo prvi na tabeli i još igramo finale kupa. Ima tu i pritiska, kao i nervoze, ali to je sve normalno u ovakvoj situaciji. Možda ne igramo lijepo kao jesenas, ali četiri kola uoči kraja smo već dugo na prvoj poziciji, dali smo najviše, a primili najmanje golova. U dobroj smo situaciji, imamo dobru atmosferu i sada je sve u našim rukama. Nadam se da ćemo to znači iskoristiti i opravdati”.

Musemić protiv Čelika neće moći računati na Bekića i Pidru.

  1. Sarajevo 61 bod
  2. Zrinjski 57
  3. Široki Brijeg 47
  4. Željezničar 41
  5. Radnik Bijeljina 40
  6. Čelik 39
  7. Sloboda 38
  8. Zvijezda 34
  9. Mladost 34
  10. Tuzla 30
  11. Krupa 24
  12. Gošk 23

(Reprezentacija.ba)