Udruženje navijača FK Sarajevo “Horde Zla” na svojoj Facebook stranici izdalo je saopštenje uoči završnice sezone Premijer lige BiH u kojoj se FK Sarajevo bori za titulu prvaka BiH i osvajača Kupa BiH.

“Budući da se u periodu kada se naš klub bori za historijski uspjeh, duplu krunu, u javnost plasiraju razne mahalske priče putem foruma i društvenih mreža, koje u dobroj mjeri destabilizuju naš tim, mir u Husrefovoj svlačionici kao i njegov autoritet, imamo potrebu da se oglasimo kao predstavnici svih navijača Fudbalskog kluba Sarajevo. Zakulisne radnje, nagađanja, izmišljotine i laži koje neko ciljano “pušta u eter” baš u ključnom dijelu sezone, neće proći!

Ovim putem javno apelujemo na našu trenersku ikonu i legendu kluba, kao i na igrače, da se ne osvrću na komentare i sudove pametnjakovića koji Bordo tim prate za tastaturom. Ističemo da imate našu iskrenu podršku i da je samo mjerodavan huk sa sjeverne tribine, te aplauz ili kritika ostatka malobrojne publike koja ne bira mjesto i vrijeme da bude uz svoj klub. Igrajte fudbal, uđite u historiju kluba, a nama ostavite da se pozabavimo internet ratnicima, mahalskim kabadahijicama, i sitnim menadžerčićima, koji će morati naći neko drugo mjesto za hranjenje svog ega i punjenje svojih džepova.

I upravljačke strukture kluba pozivamo da svoj posao rade što bolje, i isključivo u interesu FK Sarajevo.

Dežurne kritičare, stratege sa foruma, instagram navijače, fejsbuk ratnike, pozivamo da već jednom prestanu kenjati i da dođu na jedino mjesto gdje mogu pomoći svom klubu, a to je stadion Asim Ferhatović Hase. Prava prilika za to je petak, 19 sati i 30 minuta, utakmica protiv Čelika koja će nam dati odgovore na mnoga pitanja. Tim koji gotovo čitavu sezonu provodi na prvom mjestu, zaslužuje puno više od 1.000 navijača na tribinama. Trzni se, animiraj svoju raju, braću, rođake, poznanike i podrži voljeni klub kada mu je to najpotrebnije.

SVI NA SJEVER, SVI NA KOŠEVO!” poručuju iz Hordi Zla.

FK Sarajevo i NK Čelik igraju u petak 3. maja u 19,30 sati na Koševu.

(Reprezentacija.ba)