U ponedjeljak, 29. aprila 2019. godine u poslijepodnevnim satima u sarajevskom hotelu Ibis održana je vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Na zasjedanju Skupštine članovi su usvojili promjene upravljačke strukture, te je izvršen pregled dosadašnjeg poslovanja.

Ovo je prva sjednica nakon promjene vlasnika većinskih upravljačkih prava FK Sarajevo, prilikom koje su članovi Skupštine usvojili novonastale promjene, te prošli detaljno kroz sve strukturalne i tehničke izmjene.

Promjenom većinskog vlasnika upravljačkih prava, promijenjen je jedan član Nadzornog odbora. Nguyen Nam i Ken Choo zadržali su svoje pozicije, a umjesto Lim Meng Kwonga izabrana je Nguyen Thi Quy Phuong.

Na današnjoj Skupštini donesena je važna odluka za Klub, a odnosi se na dokapitalizaciju Kluba kroz pretvorbu pozajmica VTCY u glasačke uloge, čime će se u značajnoj mjeri poboljšati finansijska pozicija Kluba.

Članovi Skupštine izrazili su želju da se nastavi sa uvođenjem mladih igrača iz Akademije FK Sarajevo, te da to treba biti praksa koja će biti nastavljena u budućnosti. Također se govorili o i unapređenjima trenera unutar Akademije, te da se fokus prebaci na njihovu edukaciju koja će rezultirati kvalitetnijim radom.

„Dugoročna strategija kluba jeste ulaganje u Omladinski pogon i infrastrukturu koja će omogućiti daljnji napredak i iskorak u svim takmičenjima selekcija FK Sarajevo. Do sad je urađen veliki dio posla, ali samo kontinuiranim radom možemo ostvariti zacrtane ciljeve. Uvođenje akademaca u prvi tim FK Sarajevo mora biti prioritet“, istakao je Valentin Ilievski, predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

Klub će u narednom periodu podržati inicijativu donošenja zakona o sportu u Bosni i Hercegovini koji će klubovima omogućiti da postanu dioničarska društva, što će pojednostaviti procese svih budućih ulaganja.

(Reprezentacija.ba)