Selektor Robert Prosienčki iz Zagreba je za Reprezentacija.ba prokomentarisao odluku UEFA-e da sa dvije utakmice neigranja kazni Miralema Pjanića nakon što je protiv Grčke dobio crveni karton.

“Mora nam biti žao, posebno što još uvijek mislim da onaj start nije bio toliko grub za ovako visoku kaznu. Šteta je što nećemo imati Pjanića jer je jedan od najvažnijih naših igrača, ali šteta je i što on neće imati priliku da igra za svoju reprezentaciju u “svom” Torinu na stadionu Juventusa za koji igra”, kaže Prosinečki za Reprezentacija.ba.

“Žao nam je, ali kako ništa ne možemo promijeniti, moramo se fokusirati da Pjaniću nađemo najbolju moguću zamjenu, jer reprezentacija ne smije trpiti i mora igrati dalje sa ili bez nekog igrača. Reprezentacija je i ranije znala ostati bez najvažnijih igrača i uvijek se morala naći zamjena. Šta je tu je, sada samo smijemo razmišljati – kako Pjaniću naći zamjenu”, poručio je selektor koji se nakon prošlosedmične operacije, treće u nizu vezano za probleme sa debelim crijevom, osjeća dobro.

Reprezentacija BiH naredne kvalifikacijske utakmice za Euro 2020 igra 8. juna protiv Finske i 11. juna protiv Italije.

(Reprezentacija.ba)