Željezničar će u okviru 29. kola gostovati Slobodi, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Amar Osim i prvotimac Matej Rodin.

“Slobodina svaka utakmica je ista, igraju kako igraju, bilo kući ili vani, imaju bolje rezultate kući statistički, ali ne dramatično jer su kući znali iznenaditi kao i vani, no njihov stil igre se ne mijenja u odnosu na protivnika. Igrali smo prije mjesec sa njima u Tuzli tako da svi znamo šta očekujemo tamo, ali to ne znači da možemo naći rješenje da okrenemo utakmicu u drugom smjeru. Zrinjski je to uspio i utakmicu je napravio drugačijom, a protiv nas će utakmica biti slična kao i ona od prošlog puta, te ona protiv Sarajeva”, kazao je Osim dodavši:

“S obzirom na okolnosti, slažem se s Matejom. Igramo protiv direktnog konkurenta, ako odigraš neriješeno, ostat ćemo ispred njih. Oni su jako nezgodna ekipa, to su ekipe koje su bolje plasirane od nas osjetile na svojoj koži. Nismo mi u poziciji da kažemo dobit ćemo sve, naravno niko ne igra na remi, ali ako ispadne neriješeno, prihvatit ćemo to kako jeste, a tabela pokazuje kako jeste”.

Ekipa Željezničara danas putuje u Lukavac gdje će boraviti i trenirati do sutrašnjeg meča. Trening će Plavi danas obaviti na stadionu Devetak u 17:30 sati.

Utakmica se igra u subotu u 20 sati na Tušnju uz direktan prenos na Moja TV i web platformi MojaWebTV.

Glavni sudija na utakmici je Luka Bilbija iz Banje Luke, a pomoćnici su Radislav Kačavenda iz Gradiške i Stefan Tešanović iz Sarajeva. Četvrti sudija je Zoran Grbić.

(Reprezentacija.ba)