FK Sarajevo u okviru 28. kola BH Telecom Premijer lige očekuje susret protiv ekipe FK Mladost. Povodom sutrašnje utakmice, medijima su se u Svečanom salonu Svetozar Vujović obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Nihad Mujakić.

“Svi mi koji smo u ovom projektu, sigurno da imamo zajednički cilj, a to je da budemo prvi i ostanemo tu gdje jesmo. Ne sumnjam u to, situacija je takva kakva jeste, imali smo prednost kakvu jesmo i zbog nje sada imamo ovakvu situaciju. Puno stvari ovisi o nama, sami odlučujemo o sebi i svaka priča o pritisku je apsurdna. Svaki tim ima vrstu pritiska i ta priča više ne pije vode i nadam se da ćemo svi malo biti svjesniji kakva je situacija. Nadam se da imamo snage i kvaliteta i da ostanemo svi tu gdje jesmo. Cilj je isti svih nas, a to je da budemo prvi”, rekao je Musemić.

Foto: FK Sarajevo

Sarajevo je u prethodnom kolu poraženo na gostovanju u Tuzli od FK Sloboda rezultatom 2:1, dok je ekipa Mladosti pobijedila GOŠK iz Gabele rezultatom 3:1.

“Sutra nas očekuje utakmica sa Mladosti. Mislimo da su kvalitetan protivnik prema naprijed. Svjesni smo krize i mi moramo izaći na teren, pobijediti i prebroditi krizu”, istakao je Mujakić.

Utakmica je na rasporedu sutra u 17 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.

(Reprezentacija.ba)