Fudbaleri Zrinjskog su kao gosti poraženi u derbiju 27. kola Premijer lige BiH od Širokog Brijega rezultatom 1:0.

Gol za pobjedu domaćina u 90. minuti postigao je Matić, a trener tima iz Mostara, Blaž Slišković, nakon meča je istakao kako je Široki Brijeg na kraju zasluženo slavio.

“U prvih 45 minuta niti jedna niti druga ekipa nisu htjele ući u neki veći rizik prema naprijed znajući da ih eventualno primljeni zgoditak bi u mnogome otežao povratak u utakmicu. Drugo poluvrijeme smo mi imali neki posjed, 20-25 minuta prije kraja utakmice smo nešto počeli i igrati, stvorili neke dvije-tri poluprilike, ništa ozbiljno, možda dva-tri šuta. Široki je imao stopostotnu priliku. Primili smo gol iz prekida, a cijelu sedmicu smo vježbali i u defanzivnom i ofanzivnom dijelu, i evo to se na kraju učinilo kobnim za nas. Htijenje i volja nogometaša Širokog su danas donijeli plod i sasvim zasluženo su danas slavili”, kazao je Slišković.

Slišković je poručio kako još ništa nije gotovo po pitanju borbe za titulu i da njegov tim neće odustati od utrke sa Sarajevom, koje mu i dalje bježi četiri boda.

“Nije još ništa gotovo, još ima šest kola do kraja, a ja sam rekao prije dva dana da će biti još jako zanimljivih rezultata. Naravno kada dođete u Široki ne možete očekivati sa sigurnošću da ćete dobiti utakmicu. Uvijek je to bilo teško, ne samo Zrinjskom, nego svim premijerligašima unaprijed upisati tri boda protiv Širokog. Nadali smo se i saznali taj rezultat iz Tuzle koji nam je u posljednjih 15-20 minuta davao neku nadu da eventualnom našom pobjedom možemo stići na zaostatak od svega jednog boda. Kad se sve sagleda, možda je taj gol koji je pao u posljednjim minutama, pao u najnezgodnijem trenutku i sigurno da bismo sa 0:0 bili zadovoljni, ali eto što je tu je”, rekao je Slišković i nastavio:

“Nisam razočaran, momci su dali koliko su mogli danas. Nismo stvarali neke prilike, ali smo protiv sebe imali protivnika koji je zaista svih 90 minuta pokazao veliku volju i želju za pobjedom i s time se moramo pomiriti. Mislim da će biti još neizvjesnih rezultata, koji će donijeti određene promjene na tabeli. Čekamo sljedeću utakmicu protiv Slobode i čestitamo Širokom Brijegu na zasluženoj pobjedi, a mi ćemo se i dalje nadati da možemo uhvatiti korak za Sarajevom, uz vjeru da nećemo kiksati kao što smo danas kiksali”.

(Reprezentacija.ba)