Čelik je u prošlom kolu poražen na gostovanju kod Krupe sa 5:2, a sada ga očekuje domaći meč sa Tuzla Cityjem, protiv kojeg je prošlog mjeseca remizirao 1:1.

U tom meču na klupi tima iz Zenice debitovao je Cihat Arslan, koji je na današnjoj press konferenciji napomenuo kako je rezultat u Krupi na Vrbasu pokazao kako Čelik nije ekipa koja ima igrački kvalitet za veće domete.

“Mi smo samo jaki kao tim, ali bilo je dosta pozicionih grešaka i nismo pomagali jedni drugima. Što smo izgubili u prošlom meču, pokušat ćemo vratiti u ovom. Ne razdvajam klubove prema plasmanu na tabeli, jer svakoga moramo respektirati. Tuzla je bolji tim od Krupe, protiv koje smo pokazali da imamo problema”, kazao je Arslan.

Arslan smatra da Čelik ima dovoljno kvalitetan tim za pobjedu nad Tuzla Cityjem.

“Ako pobijedimo, mnogo toga ćemo dobiti. Nastavljamo put prema Evropi i ova su tri boda vrlo važna”.

Govorio je i o svojoj budućnosti na klupi Čelika.

“Smatram da Čelik ima lijepu budućnost, jer ljudi vole nogomet i klub. Sa mnom ili bez mene, mislim da klub može ići naprijed. Zenica će uvijek ostati u mom srcu i nikada u BiH ne bih radio u drugom klubu”.

Arslan će sutra biti bez Nermina Jamaka, čiji izostanak smatra velikim hendikepom.

Također neće biti ni Ivana Livaje, koji će izostati iz privatnih razloga, kao i povrijeđenog Ante Blaževića.

Medijima se obratio i lijevi bek Ljubiša Pecelj, koji je istakao kako ih je pogodio poraz u prošlom kolu, pogotovo što su primili puno golova.

“Puno je primiti pet golova, ali nadam se da ćemo pobijediti u ovom meču i zadržati šanse za izlazak u Evropu”, poručio je Pecelj.

(Reprezentacija.ba)