Mečevi 26. kola Premijer lige BiH odigrani su u subotu (13. april) i nedjelju (14. april).

Zrinjski je nastavio pobjedonosni niz savladavši Željezničar sa 1:0 i tako se primakao Sarajevu na samo četiri boda.

Sarajevo je u derbiju odigralo 0:0 protiv Širokog, dok je Krupa u najefikasnijem meču ovog kola sa čak 5:2 savladala Čelik.

U preostalim susretima, Tuzla i Radnik su podijelili bodove (1:1), GOŠK je rezultatom 3:2 pobijedio Slobodu, a Zvijezda 09 sa 2:1 bila bolja od Mladosti.

Zvijezda 09 – Mladost DK 2:1

Zvijezda 09 je u Ugljeviku došla do važne pobjede protiv ekipe Mladosti sa 2:1. Govedarica i Andić su bili strijelci za Zvijezdu, dok je Anđušić pogodio za goste iz Doboja kod Kaknja. Zvijezdi je ovo bila šesta pobjeda ove sezone i trenutno je deseta sa 27 bodova. Mladost se nalazi na devetom mjestu sa 30 osvojenih bodova.

Tuzla City – Radnik 1:1

Momčadi Tuzle i Radnika su na stadionu “Tušanj” remizirale odigravši 1:1. Radnik je poveo golom Hadžića i imao prednost sve do posljednje minute, a onda je Miloš Stojčev postigao eurogol i donio bod Tuzli. Ekipa Tuzla Cityja je poslije 26 odigranih kola devetoplasirana sa 29 bodova, a Radnik je peti sa 35 i borbi je za plasman u kvalfikacije za Europa ligu.

Zrinjski – Željezničar 1:0

Mostarski Zrinjski nastavio je sa odličnim nizom i stigao do četvrte vezane pobjede. Izabranici Blaža Sliškovića su na svom terenu bili bolji od Željezničara sa 1:0. Jedini pogodak postigao je Pezer početkom drugog poluvremena. Iako je Zrinjski posljednjih tridesetak minuta igrao sa igračem manje (Kristijan Stanić isključen zbog dva žuta kartona), uspio je sačuvati prednost i doći do važne pobjede. Zrinjski sada kasni samo četiri boda za Sarajevom, dok je Željo tek četvrti na tabeli i ovo mu je bio deseti ovosezonski poraz.

Foto: Armin Herić, FK Željezničar

Krupa – Čelik 5:2

Krupa je u spektakularnom duelu sa čak 5:2 pobijedila zenički Čelik. Aganspahić je dva puta pogađao za domaće, a po jedan gol su postigli Mandić, Brtan i Babić. Strijelci za goste iz Zenice bili su Dilaver i Okić. Krupa je još uvijek posljednja, ali sada ima 21 bod i zaostaje šest bodova za destoplasiranom Zvijezdom. Čelik je na šestoj poziciji sa 35 osvojenih bodova.

GOŠK – Sloboda 3:2

U Gabeli je momčad GOŠK-a ostvarila trijumf nad Slobodom rezultatom 3:2. Ramić je dva puta tresao mrežu Slobode, dok je pobjedonosni gol za GOŠK postigao Kulović. S druge strane, Baraban i Vidović su bili strijelci za Tuzlake. GOŠK je nakon ove pobjede na 11. mjestu, dok je Sloboda sedmoplasirana.

Sarajevo – Široki Brijeg 0:0

Posljednja utakmica 26. kola odigrana je na stadionu “Asim Ferhatović Hase” gdje je prvoplasirano Sarajevo ugostilo trećeplasirani Široki. Duel je okončan bez golova, a domaći su mogli u posljednjoj minuti osvojiti sva tri boda. Glavni sudija Dragan Petrović dosudio je penal, međutim kapiten Bordo tima Krste Velkoski nije uspio savladali sjajnog Bilobrka. Uprkos remiju, Sarajevo je ostalo prvo, ali sada ima četiri boda više od Zrinjskog. Široki je trećeplasirani, a u narednom kolu dočekuje Zrinjski. Ekipa Sarajeva će gostovati Slobodi u Tuzli.

Foto: FK Sarajevo

(Reprezentacija.ba)