Jedan od derbija 26. kola Premijer lige BiH igra se sutra u Mostaru, gdje će snage odmjeriti Zrinjski i Željezničar.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković je uoči sutrašnjeg meča poručio kako će njegov tim učiti sve da upiše pobjedu.

“Mislim da su ove utakmice sa Željom i Širokim veoma bitne za nas i nakon njih možemo sa više ili manje optimizma razmišljati o nastavku prvenstva. O tome će ovisiti kako ćemo dočekati zadnjih nekoliko kola. Željo je nakon loše predstave protiv Sarajeva željan da se iskupi i radi navijača i kluba jer sigurno da ono što su pružili u zadnjoj utakmici je 20 ili 30% njihovih mogućnosti. Sigurno će nastojati ne izgubiti u Mostaru. S druge strane, nama ne odgovara ništa drugo nego pobjeda. U nizu smo pobjeda i samopouzdanje je poraslo. Očekujem mnogo kvalitetniju prezentaciju protiv Želje nego je to bilo do sada. Učinit ćemo sve da dobijemo tu utakmicu i naravno da ne očekujemo lak posao jer će Željezničar biti jako motiviran”, rekao je Slišković.

Slišković ističe i kako će se igrači potruditi da navijačima, popularnim “Ultrasima”, pobjedom uljepšaju 25. rođendan.

“Prekjučer smo na treningu Ultrasima na simboličan način čestitali rođendan i zapjevali jednu od njihovih najomiljenijih pjesama, ali to nije izbliza dovoljno koliko oni zaslužuju jer je njihov doprinos našim rezultatima nemjerljiv. Sve se moglo vidjeti na slikama i videima koliko je bila veličanstvena proslava a mi ćemo pokušati pobjedom da upotpunimo njihovo slavlje. Ipak, mislim da će igračima biti dovoljan sportski motiv jer bez njega sva druga motivacija pada u vodu. Niz pobjeda nas je napunio samopouzdanjem i i vjerujem da ćemo uveličati slavlje Ultrasa”.

Trener Zrinjskog je govorio i o sutrašnjem protivniku.

“Upali su u duboku krizu, to je očigledno, kako rezultatsku tako i igračku. I njihov trener je svjestan toga iako su svi očekivali da će njegovim dolaskom stvari biti promijenjene na pozitivno. Oni ne mogu biti zadovoljni ovolikim zaostatkom a i treće mjesto im je sada upitno. Igrači posjeduju kvalitet ali oni najbolje znaju šta se događa. Nije moje da dublje analiziram zbog čega je to tako, ali siguran sam da u svakom trenutku mogu dobiti svakoga. Mi se iz tog razloga “pribojavamo” njihove reakcije sutra. Ne kaže se džaba da se lav ne dira dok spava, a oni su očigledno malo uspavani i takvi će sutra biti jako opasni. Nema tu neke posebne filozofije, oni su među najbolim ekipama u BiH i derbi će biti jako težak za nas. Ne potrudimo li se i čak preko svojih mogućnosti rezultat neće biti dobar za nas. Ipak, ulazimo rasterećeno i pritisak je više na njihovoj strani nakon debakla protiv Sarajeva. Imamo zavidnu prednost nad trećim i četvrtim pa se možemo malo i opustiti. Po nekim informacijama koje imam u njihovom sastavu će biti tri, četiri izmjene u odnosu na sastav protiv Sarajeva što je i logično jer ono što su u toj utakmici odigrali nije bilo ni 30% njihovih mogućnosti”.

Slišković će u ovom meču moći računati na sve igrače, a pitanje je samo da li će Filipović zaigrati od prve minute, s obzirom da je dobio udarac u povrijeđenu nogu.

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara igra se sutra od 16:30 sati na stadionu Pod Bijelim Brijegom uz direktan prijenos na Moja TV platformi.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)