Revanš susreti polufinala Kupa Bosne i Hercegovnine igraju se danas.

Prve će na teren momčadi TOŠK-a i Širokog Brijega, a ovaj duel igra se od 16,00 sati u Trening centru NS BiH u Zenici.

Široki je u prvoj utakmici slavio sa 2:0 i nalazi se pred plasmanom u finale.

“Široki Brijeg ima jako kvalitetnu ekipu u šta smo imali priliku da se uvjerimo i u prvom meču. Bez obzira na zaostatak nada postoji. Mi ćemo nastojati da se predstavimo u najboljem svjetlu i da se na što bolji način suprotstavimo Širokobriježanima”, kazao je Ajdin Mrguda trener TOŠK-a.

Foto: Bljesak.info

Strateg Širokog Goce Sedloski smatra da će sve zavisiti od njegovih izabranika

“Svaka pobjeda je pobjeda i sve će ovisiti o nama, ako budemo pravi onda neće biti problema. Nećemo potcijeniti TOŠK, znate kakve znaju biti kup utakmice. Igrači, trener, uprava i navijači svjesni su značaja susreta sa TOŠK-om i dat ćemo sve od sebe da prođemo, iako neće biti lako”, govori makedonski stručnjak.

Dva sata kasnije (18,00) na stadionu “Asim Ferhatović Hase” Sarajevo će ugostiti Slogu Gornje Crnjelovo.

Ekipa Sarajeva je prije sedam dana deklasirala Slogu sa 4:1 i gotovo sigurno je finalista Kupa BiH.

Foto: fksarajevo.ba

“Polufinale Kupa, to je nešto veliko. Bez obzira na naš rezultat iz prve utakmice, svi igrači će biti maksimalno ozbiljni i fokusirani. Sutra naši juniori igraju polufinale Kupa, pa ćemo vidjeti sa Uščuplićem ko će od njih konkurisati. Šabanović je povrijeđen, rezultat nam daje pravo da smo to završili, ali želimo igrati dobro, maksimalno i profesionalno od prve do posljednje minute”, smatra Husref Musemić.

Sloga je plasmanom u polufinale ostvarila najveći uspjeh u historiji kluba, a danas će pokušati popraviti utisak u odnosu na prvi meč.

“Činjenica je da smo u prvoj utakmici razočarali. Naravno, znali smo koliko je Sarajevo kvalitetna ekipa, ali ipak nismo pružili najbolje od sebe. Ovaj tim može bolje i zbog toga očekujemo da se u revanšu predstavimo u boljem svjetlu i da popravimo utisak u odnosu na prvi susret”, riječi su Senada Hadžića, koji sa klupe predvodi Slogu.

Oba današnja duela prenosi ArenaSport1.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)