Večeras se u Amsterdamu igra prva utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Ajaxa i Juventusa.

Uoči ovog duela održane su i press konferencije oba tima.

Massimiliano Allegri, trener Juventusa za koji će večeras od prve minute igrati naš Miralem Pjanić, očekuje tešku utakmicu protiv Ajaxa.

“Cristiano Ronaldo je trenirao i sutra će igrati od prve minute. Ajax je veoma jak tim koji je eliminisao Real Madrid u osmini finala. Igrali su ravnopravno protiv Bayerna u grupi i tehnički su potkovana ekipa. Moramo biti oštri i precizni, jer očekujem otvorenu utakmicu i malo je vjerovatno da će završiti rezultatom 0:0. Bit će ovo drugačija utakmica u odnosu na onu sa Atleticom. Pripremali smo se za ovaj susret tako što smo se fokusirali na ono što Ajax najbolje radi. Ajax je u zadnjih 20 susreta na svom terenu izgubio samo jednom i to od Reala”, kazao je Allegri i dodao:

“Fizički su spremna momčad, jaki su u zračnim duelima i upravo bi to moglo biti odlučujuće. Moramo biti spremni da se dobro branimo. Ako Ajax bude agresivan u igri, moramo i mi biti. Očekujemo da će biti mnogo slobodnog prostora i nastojat ćemo da iskoristimo te situacije. Bitno je da trčimo tokom svih 90 minuta igre, jer je Ajax izuzetno opasan.

Foto: ajax.nl

Trener Ajaxa Erik ten Hag napravio je čudo ove sezone za višestrukim prvakom Holandije.

Ajax je trenutno prvi u Holandiji, igra finale Kupa, a eliminisao je madridski Real u osmini finala Lige šampiona.

Ten Hag smatra da je ključ uspjeha izbalansiranost tima.

“Svi naši igrači su spremni. Tim je radio dobro pred ovaj susret i sve smo isplanirali kako treba. Naši fudbaleri su taktički spremni za ovakve utakmice. Mi težimo ka tome da imamo izbalansiran tim sa mladim igračima, fudbalerima “srednje kategorije” i iskusnim igračima. Naša momčad je pokazala ove sezone da može igrati na visokom nivou. Sretan sam što smo u igri za tri trofeja (holandska liga, Kup Holandije i Liga šampiona). Ako izbalansirate ekipu kako treba, onda je moguće da ostvarite zapažene rezultate i u europskim takmičenjima”, riječi su trenera Ajaxa.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)