Nakon što je jučer desetak bh. reprezentativaca nastupilo za svoje klubove, danas ćemo pratiti nastupe 12 Zmajeva, koji su bili na spisku za posljednje mečeve A selekcije BiH protiv Armenije i Grčke.

U fokusu će svakako biti duel turske Superlige između Istanbula našeg Edina Višća te Konye za koju igra Deni Milošević. Istanbul je trenutno prvi na tabeli sa tri boda više od Galatasaraya (Istanbul ima meč manje), dok je Konya osma i eventualna pobjeda je dovodi na visoku petu poziciju. Višća i Milošević će najvjerovatnije igrati od prve minute.

Još jedan interesantan susret nas očekuje u Engleskoj, gdje Everton na svom terenu igra protiv Arsenala. Sead Kolašinac igra odlično u posljednje vrijeme i trebao bi početi utakmicu od prve minute za Arsenal. Sead je ove sezone odigrao 19 utakmica u ligi i ubilježio čak sedam asistencija.

Darko Todorović i njegov Salzburg gostovat će u derbiju austrijskog šampionata ekipi LASK-a. Salzburg je prvoplasirani sa 30 bodova, ima četiri boda više od drugog LASK-a i u slučaju trijumfa došao bi na korak do nove titule prvaka Austrije.

U regionu se igraju dvije utakmica u kojima bi priliku mogli dobiti naši reprezentativci.

Amer Gojak sa Dinamom gostuje fenjerašu Rudešu i sve osim ubjedljive pobjede aktuelnog lidera HNL-a bila bi velika senzacija.

S druge strane, Partizan će u Novom Sadu u utakmici srbijanske lige imati težak zadatak, jer je Vojvodini potreban trijumf kako bi u nastavku sezone igrala u Ligi za prvaka. Bh. reprezentativac Goran Zakarić posljednji susret je igrao od prve minute za Partizan, pa se očekuje i da će danas biti u startnoj postavi beogradskog kluba.

Raspored nastupa A reprezentativaca BiH za nedjelju 7. april 2019. godine:

07,00 sati – Elvis Sarić, Gangwon – Suwon (Južna Koreja),

12,30 sati – Ibrahim Šehić, Kasimpasa – Erzurum (Turska),

13,30 sati – Haris Duljević, Dynamo Dresden – Union Berlin (Njemačka),

14,00 sati – Kenan Kodro, Getafe – Athletic Bilbao (Španija),

15,00 sati – Rade Krunić, Udinese – Empoli (Italija),

15,05 sati – Sead Kolašinac, Everton – Arsenal (Engleska),

15,30 sati – Ermin Bičakčić, Augsburg – Hoffenheim (Njemačka),

16,30 sati – Amer Gojak, Rudeš – Dinamo Zagreb (Hrvatska),

17,00 sati – Goran Zakarić, Vojvodina – Partizan (Srbija),

17,00 sati – Darko Todorović, LASK – Salzburg (Austrija),

18,00 sati – Edin Višća, Istanbul – Konya (Turska),

18,00 sati – Deni Milošević, Istanbul – Konya (Turska),

20,30 sati – Ervin Zukanović, Napoli – Genoa (Italija),

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)