Zrinjski će u sklopu 25. kola Premijer lige BiH u nedjelju od 16:30 sati ugostiti Krupu, protiv koje trener kluba iz Mostara Blaž Slišković očekuje pobjedu za samopouzdanje pred važne duele sa Željezničarom i Širokim Brijegom.

Njegov tim je u prošlom kolu slavio na gostovanju kod direktnog rivala za titulu Sarajeva sa 0:1 i prišao mu na šest bodova zaostatka.

“Pred ovu utakmicu pripremamo se kao i pred svaku drugu. Krupa je trenutno u jednom nezavidnom položaju i sigurno je da će u Mostar doći i pokušati odnijeti bodove. Pretpostavljamo da će jednom defanzivnom igrom kao i na zadnjem gostovanju u Sarajevu pokušati kvalitetno da se brane i prilike tražiti iz eventuanih kontri. Ostatak stručnog stožera i ja ovaj tjedan smo na analizi njihove utakmice u Sarajevu mogli vidjeti dosta toga, ali opet, sve u svemu će ovisiti o nama. Koliko mi kvalitetno budemo igrali tako će se razvijati i sama utakmica. Priželjkujemo naravno pobjedu, da povežemo dvije uzastopne jer bi nam to dalo određeno samopouzdanje za ono što nas čeka u iduće dvije teške utakmice protiv Željezničara i Širokog. Kada je Zrinjski u pitanju ove buduće dvije, tri utakmice su apsolutno najvažnije”, kaže trener Zrinjskog.

Osvrnuo se Slišković i na borbu za titulu, poručivši kako nema mjesta euforiji i da će njegov tim ići utakmicu po utakmicu.

“Treba biti objektivan i ne dopustiti euforiju. Treba biti realan ali ne i pesimističan. Baziramo se na utakmicu po utakmicu i na taj način radimo i razmišljamo. Bez velikog opterećenja. Važno nam je da imamo pristojnu distancu u odnosu na Široki i Želju, na razlici koja nam može garantirati mirnu završnicu a ako nam se ukaže prilika za prvo mjesto mi ćemo to pokušati maksimalno iskoristiti. Pobjeda u Sarajevu je jedan veliki podstrek igračima a i navijačima i za sve nas. Rodila se vjera da se uz htijenje, volju i želju bodovi mogu osvajati. Pobjeda u Sarajevu je upravo nagrada za trud i volju o kojoj pričam. Važnije je osvajati bodove nego umirati u ljepoti”.

Trener Zrinjskog pratit će subotnji derbi između Željezničara i Sarajeva, gdje priželjkuje povoljan rezultat po svoj tim.

“Sigurno je da ćemo pomno pratiti dešavanja s Grbavice. Da budem iskren, ne razmišljam puno o tome. Pogledat ćemo utakmicu čisto da upoznamo Željezničar jer pod Amarom je to potpuno novi tim u odnosu na jesen. Želimo vidjeti njihove mogućnosti. Derbi će iziskivati barem po 120% od svakog igrača Želje. Priželjkivat ćemo rezultat koji ide nama u prilog a ko zna hoće li se to desiti. Oba tima imaju svoju ambiciju i interes. Očekujem tvrdu utakmicu i ne očekujem veliku ljepotu, ali zato očekujem veliku borbenost. Priželjkujemo dobar rezultat, ali mi se isključivo baziramo na Želju”.

Kako je Slišković potvrdio, Zrinjski će protiv Krupe biti bez Kadušića i Šovšića, dok se u ekipu vraćaju Filipović i Barišić.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)