Subotnji derbi između Željezničara i Sarajeva bit će četvrti međusobni za Amara Osima i Husrefa Musemića (u obzir uzeti mečevi kada su predvodili sa klupe Želju, odnosno Sarajevo).

Osim je uspješniji za tu jednu pobjedu iz njihovog prvog dvoboja, dok su dva iduća susreta okončana bez pobjednika.

Interesantno je da su sva tri susreta odigrana u rasponu od tri godine, a posljednji put sastali su se još prije 16 godina.

Prvi duel između Želje i Sarajeva kada su Osim i Musemić bili na klupama ova dva kluba odigran je 15. 6. 2001. godine na stadionu Koševu u okviru finala Kupa BiH. Željo je tada slavio sa 3:2 i osvojio trofej.

Sarajevo je povelo golom Repuha u 19. minuti, ali Alihodžić u 42. minuti pogađa za 1:1. Sarajevo je ponovo povelo i to preko Šaranovića u 56. minuti, da bi pet minuta kasnije Alihodžić svojim drugim pogotkom poravnao na 2:2. Gol koji je Želji donio pobjedu i Kup BiH postigao je Muharemović u 78. minuti.

Za Sarajevo su igrali: Alaim, Suljić, Suljagić, Uščuplić, Zukić, Osmanhodžić, Repuh, Mešanović, Pelak, Amar Ferhatović i Šaranović

Priliku u nastavku su dobili Milak, Fočić i Berberović.

Željezničar je igrao u sastavu: Kružik, Biščević, Mulaosmanović, Mulalić, Alihodžić, Adžem, Bešlija, Senad Žerić, Muratović, Muharemović i Joldić

Priliku u nastavku su dobili Kurt i Garčević.

Prema kvotama kladionice “Mozzart” Željezničar je sutra blagi favorit protiv Sarajeva

U sezoni 2002. / 2003. Osim i Musemić su se sastali dva puta i oba meča su okončana rezultatom 1:1. Prvi susret je odigran 22. septembra 2002. godine na Grbavici.

Guvo je u 38. minuti doveo Želju u vodstvo, a konačnih 1:1 postavlja Škoro u 73. minuti.

Željezničar je igrao u sastavu: Hasagić, Biščević, Kajtaz, Mulalić, Alihodžić, Mulaosmanović, Karić, Šilić, Guvo, Senad Žerić i Muharemović.

Priliku u nastavku su dobili Ćosić, Radonja i Gredić.

Za Sarajevo su igrali: Krak, Berberović, Mirvić, Zukić, Krupinac, Bašić, Ihtijarević, Idrizović, Pelak, Osmanhodžić i Obuća.

Priliku u nastavku su dobili Mahmutović, Škoro i Smječanin.

Drugi ligaški, a ukupno treći međusobni duel Osima i Musemića odigran je 12. 4. 2003. godine na stadionu Koševo.

Glavni akter ovog derbija bio je Smajlagić. Prvo je u 41. minuti iz penala pogodio za prednost Željezničara, a onda je postigao autogol u 56. minuti i postavio konačnih 1:1.

Za Sarajevo su igrali: Alaim, Nadarević, Berberović, Krupinac, Zukić, Ihtijarević, Bašić, Škoro, Repuh, Obuća i Šaranović

Priliku u nastavku su dobili Mirvić, Smječanin i Osmanhodžić.

Željezničar je igrao u sastavu: Hasagić, Jahić, Smajlagić, Mulalić, Alihodžić, Biščević, Karić, Avdija, Muharemović, Bajkuša i Guvo.

Priliku u nastavku su dobili Gredić, Aleksić i Mešić.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)