Talijanski Tuttomercato ponovo je aktuelizirao priču o odlasku Edina Džeke (33) iz Rome.

Prema pisanju talijanskog medija u Romu je stigla ponuda za Džeku od Newcastlea i West Hama. Oba kluba ponudili su po 10 miliona eura što su u Romi bez puno razmišljanja odbili.

Rimski klub uz odbijenicu poslao je informaciju kako Džeku mogu prodati za minimalno 25 miliona eura, piše Tuttomercato.

Roma u posljednjih šest utakmica ima četiri poraza, jedan remi i jednu pobjedu. Trenutno su tek sedmi na tabeli, a kako su prema vrijednosti peta ekipa Serie A svi očekuju kako će na ljeto prodati svoje najskuplje igrače – među prvima Edina Džeku. Talijani pišu i kako su zbog toga “zahladili” odnosi između Rome i uprave Džeke.

Edin Džeko kao vrlo stabilan i konstantan igrač sigurno da u ovom trenutku ne vrijedi manje od 20 miliona eura i za očekivati je da će Roma na ljeto dobiti taj iznos.

Ove sezone Džeko je za Romu odigrao 32 utakmice, postigao 12 golova i imao 8 asistencija.

Da li je Edin željan dodatnog dokazivanja u Ligama Petice u kojima je jedini igrač koji je u tri različite lige postigao po više od 50 golova, ili će u Los Angeles koji voli njegova supruga Amra, ili Kinu, ili Tursku, ostaje da se sazna ovoga ljeta.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)