Za vikend, 6. i 7. aprila biće održan VIII međunarodni turnir „Josip Katalinski-Škija“ na kojem će ove godine učestvovati „U-15“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, Makedonije, Grada Beograda, te zajednička selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Selektor bh. pionira Zoran Erbez smatra da su pred njegovom selekcijom kvalitetne provjere:

„Uvijek sa posebnim zadovoljstvom pristupamo turniru koji se organizuje u čast istinske legende fudbala sa naših prostora, Josipa Katalinskog. Osim toga, ovaj turnir nastavlja da okuplja veoma kvalitetne ekipe u ovom uzrastu tako da „U-15“ selekciju BiH očekuju dvije kvalitetne provjere. Dobra je to stvar za generaciju igrača 2004. godište koji će naredne godine imati i kvalifikacione utakmice. Što više provjera budemo imali, to ćemo spremniji dočekati zvanične mečeve. Imaćemo priliku da se još jednom uvjerimo u kvalitet ovih momaka, a u budućnosti ćemo sigurno proširiti bazu i provjeriti još kandidata za ovu selekciju”, kaže Erbez za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Polufinalni susreti su na programu 6.4.2019. na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ u Sarajevu, a ne na „Otoci“ kako je prvobitno bilo planirano. Od 11:00 sati će se sastati Makedonija-Sarajevo i Istočno Sarajevo, a od 14:00 BiH-Beograd.

Susreti za plasman na programu su 7. aprila u 11:00 i 14:00 na „Grbavici“.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)