Prvi mečevi polufinala Kupa BiH igraju se danas, a sastaju se Široki Brijeg – TOŠK i Sloga Gornje Crnjelovo – Sarajevo.

Široki će od 16,00 sati na stadionu “Pecara” ugostiti momčad TOŠK-a.

Ekipa Širokog je veliki favorit u ovom duelu, ali gosti iz Tešnja nemaju šta izgubiti i pokušat će doći do pozitivnog rezultata uoči revanša na svom terenu.

” Nećemo podcijeniti TOŠK, znate kakve znaju biti kup utakmice. Igrači, trener, uprava i navijači svjesni su značaja dvoboja protiv TOŠK-a i dat ćemo sve od sebe da prođemo, iako neće biti lako”, riječi su trenera Širokog Gocea Sedloskog.

Njegov kolega sa druge strane Ajdin Mrguda kaže da će njegovi izabranici dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat.

“Igramo protiv ekipe koja je dosta kvalitetnija od nas i to pokazuju njihovi rezultati, ne samo ove sezone. Široki Brijeg je klub koji je godinama u vrhu bh. fudbala. Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo rezultat koji bi nas ostavio u igri da u revanšu pokušamo nešto više da napravimo”, govori trener TOŠK-a.

Prema kvotama kladionice “Mozzart” Široki Brijeg je apsolutni favorit u današnjem duelu.

Susret Široki Brijeg – TOŠK direktno prenosi ArenaSport1.

Sarajevo oprezno pred duel sa Slogom

U drugoj utakmici u Bijeljini će snage odmjeriti Sloga Gornje Crnjelovo i aktuelni lider Premijer lige BiH FK Sarajevo.

Iako je Sarajevo u Bijeljinu otputovalo sa praktično rezervnim sastavom, trener Husref Musemić vjeruje u pozitivan rezultat.

” Prihvatamo ulogu favorita, ali utakmice sa Veležom i Rudarom iz Kaknja nam daju signal da trebamo biti maksimalno oprezni. Iako smo prošli dalje imali smo jako puno problema jer u utakmice nismo ušli kako je trebalo. Tada se igrao jedan meč, sada ima i revanš tako da se nadam da ćemo iz ove dvije utakmice izaći kao pobjednici”, smatra Musemić.

Sloga, koja je trenutno druga u Prvoj ligi RS, je zbog loših rezultata ostala bez trenera pred ovaj meč.

“Pred nama je izuzetno teška utakmica, jer je evidentno da smo u rezultatskoj krizi. Pokušaćemo da vratimo ekipu na pravi kolosjek. Sarajevo čitavu sezonu igra na visokom nivou i sigurno je da su favoriti. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolju utakmicu i napravimo što bolji rezultat”, ističe Senad Hadžić, koji će danas sa klupe predvoditi Slogu.

Prema kvotama kladionice “Mozzart” Sarajevo je favorit protiv Sloge.

Susret Sloga – Sarajevo igra se od 16,00 sati.

Pogledajte kompletnu ponudu kladionice “Mozzart”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)