Ljubiteljima predviđanja fudbalskih utakmica naš ekspert za tu tematiku odlučio je pomoći svojom analizom utakmica koje se igraju u subotu 30. marta.

Maribor – Celje (17,00 sati) Tip 1

Maribor našeg Kenana Pirića će od 17,00 sati na svom terenu u duelu slovenačkog šampionata dočekati Celje. Ekipa Maribora je trenutno prva na tabeli i ima 10 bodova više od drugoplasirane Olimpije. Maribor je u prvom ovoseznskom duelu sa čak 5:0 u gostima savladao Celje. Sve osim sigurnog trijumfa vodećeg tima šampionata u Sloveniji bilo bi veliko iznenađenje. Prema kvotama kladionice “Mozzart” Maribor je favorit protiv Celjea.

Juventus – Empoli (18,00 sati) Tip 3+

Juventus, koji ove sezone dominira u Italiji, će na svom terenu ugostiti momčad Empolija. Bit će ovo duel i dva bh. reprezentativca, Miralema Pjanića (Juventus) i Radeta Krunića (Empoli). Iako će igrati bez povrijeđenog Cristiana Ronalda, Juventus je veliki favorit protiv Empolija, koji igra ofanzivan fudbal tokom cijele sezone. Juve je najefikasnija momčad lige sa 59 postignutih golova, dok je Empoli druga najslabija odbrana (54 primljena pogotka). Prema kvotama kladionice “Mozzart” Juventus je apsolutni favorit u duelu sa Empolijem.

AZ Alkmaar – Groningen (20,45 sati) Tip 3+

Holandski fudbal uvijek donosi zanimljive mečeve i veliki broj pogodaka. Večeras se u Alkmaaru sastaju domaći AZ i Groningen za koji igra bh. reprezentativac Samir Memišević. U posljednjih pet međusobnih susreta ove dvije momčadi postignut je čak 21 pogodak. Prema kvotama kladionice “Mozzart” AZ je blagi favorit večeras.

Pogledajte kompletnu ponudu kladionice “Mozzart”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)