Zrinjski će sutra gostovati Sarajevu u derbi susretu 24. kola Premijer lige BiH.

Tim povodom medijima se obratio trener tima iz Mostara Blaž Slišković, koji je najavio pohod na pobjedu.

“Nemam ništa novo reći nego jednostavno da ćemo mi pokušati u Sarajevu protiv direktnog konkurenta smanjiti bodovnu razliku na pristojnih šest bodova. Tako ćemo se i postaviti na toj utakmici. Očigledno je da nam samo pobjeda igra u ovom trenutku, sve ostalo Sarajevo ostavlja na distanci i mi teško možemo očekivati preokret”, rekao je Slišković i nastavio:

“Velika je važnost sutrašnje utakmice, kako za nas, tako i za njih. Sigurno da i Sarajevo u slučaju kiksa ne bi s takvom lakoćom dočekalo utakmice do kraja jer šest bodova nije nedostižno. Koliko god oni tvrdili da su rasterećeni, sigurno je da su pod pritiskom. Mi idemo tamo rasterećenih svih briga”.

Slišković se nada prije svega kvalitetnoj partiji svojih izabranika.

“Između nas i Sarajeva nema nekih posebnih tajni. Ja sam rekao da idemo na tri boda. Igrat ćemo ofanzivno, ne vjerujem da će i Sarajevo nešto posebno mijenjati u odnosu na prethodne mečeve. Ruku na srce, treba reći da Sarajevo igra najkvalitetnije ove sezone. Ako tamo napravimo dobar rezultat, to može dati samopouzdanje našim igračima. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno prije svega”.

Zrinjski će u sutrašnjem meču biti lišen usluga Filipovića, koji se povrijedio, što je potvrdio i Slišković.

Trener Zrinjskog pak još nije odlučio kojih 11 igrača će izvesti na teren od prve minute.

Meč između Sarajeva i Zrinjskog igra se sutra od 19:00 sati uz direktan prijenos na Mojoj TV.

 (BIH.ba – Reprezentacija.ba)