Mlada selekcija BiH će sutra na stadionu Grbavica u susretu prvog kola kvalifikacija za EP ugostiti Moldaviju.

Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili selektor Vinko Marinović te igrači Zinedin Mustedanagić i Marijan Ćavar.

Marinović je na početku istakao da su njegovi saradnici i on dobro analizirali Moldavce.

“Pripremali smo se šest dana za ovaj susret. Pokušat ćemo uraditi sve ono što smo zamislili. Analizirali smo protivnika, znamo dobre i loše strane te se nadam da ćemo uspješno otvoriti kvalifikacije. Kao selektor svojim igračima sam kazao da moraju poštovati svakog protivnika, pa tako i Moldaviju. Teren je mjesto gdje igrači moraju odratiti ono što trebaju. Protivnik je idealan za otvaranje kvalifikacija, s obzirom da imamo tešku grupu. Važno je da odigramo dobro i da pobjedom započnemo ovaj ciklus”, rekao je Marinović.

Foto: BIH.ba – Reprezentacija.ba

Selektor još uvijek nije odlučio kojih će 11 igrača izaći na teren.

“Imam još nekih nedoumica oko sastava, jer su lakše povrede imači Ćatić i Šabanović. Svi ostali igrači su spremni. Nadamo se da ćemo imati podršku publike na Grbavici i tako dobiti vjetar u leđa.

Mladi reprezentativac Zinedin Mustedanagić očekuje tri boda na startu kvalifikacija.

“Mislim da smo spremni za meč. Dobro smo radili ovih šest dana u Zenici i jedva čekamo da počne utakmica i da pobjedimo Moldavce.”

Slično razmišljanje ima i Marijan Ćavar.

“Pripremali smo se dobro i analizirali protivnika. U prijateljskom duelu sa Azerbejdžanom smo vidjeli dobre i loše strane u našoj igri. To smo popravili. Ne smijemo podcijeniti protivnika, iako smo favoriti na papiru”, poručuje Ćavar.

Meč mladih selekcija BiH i Moldavije igra se sutra na stadionu Grbavica sa početkom u 16,00 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)