Kapiten reprezentacije BiH, Edin Džeko (33), sinoć je protiv Armenije (2:1) odigrao jubilarnu 100. utakmicu u dresu našeg državnog tima.

Za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH je iznio utiske, istakavši kako vjeruje da neće biti posljednji koji je stigao do te brojke.

“Prvi jesam, a vjerujem da neću biti posljednji, nadam se zbog svih nas Bosanaca i Hercegovaca da će biti dosta tih igrača koji će doći do 100. nastupa”, rekao je Džeko i nastavio:

“Osjećaj je poseban i ta jubilarna 100. utakmica će mi ostati u sjećanju. Mislim ipak da je najbitnije bilo da pobijedimo, s obzirom da je prva u kvalifikacijama i za taj pozitivan start je uvijek dobro krenuti pobjedom, s ozbirom da dolaze puno teže i bitnije utakmice”.

Džeko ističe kako je imao problema s ložom, ali da jednostavno nije mogao propustiti ovaj meč.

“Sudbina je bila da taj 100. nastup upišem na Grbavici, gdje sam i počeo i drago mi je što je na kraju tako. Nekako je ovaj 100. nastup bio i težak, jer su mi nekoliko dana prije svi već čestitali na tome i ne volim unaprijed kad se priča o nekim stvarima, jer sam imao malo i problema s ložom, ali jednostavno nisam mogao propustiti ovu utakmicu. Zbog toga sam bio malo i napet i u strahu, ali na kraju krajeva sve se odigralo kako treba. Kao što selektor kaže, svi smo pozitivni za nastavak kvalifikacija i vjerujemo u ono što želimo, a to je odlazak na EP. Još je dosta toga pred nama. Sljedeća je Grčka koja je jako bitna za nastavak”, dodao je Džeko.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)