Naš reprezentativac Miralem Pjanić i večeras je bio ponajbolji igrač Zmajeva u trijumfu nad Armenijom u duelu prvog kola grupe J kvalifikacija za EP (2:1).

Miralem je asistirao za vodeći gol i kreirao nekoliko izglednih prilika za svoje saigrače.

“Bitno je bilo da pobijedimo i da dobro startujemo u kvalifikacijama. Nikada nije lako igrati protiv protivnika kao što je Armenija. Dobro su stajali na terenu, mi smo imali sporiji protok lopte. Imali smo mnogo prilika. Bilo je dobrih i loših strana. Sada nas čeka teža utakmica protiv Grčke, koja isto kao i mi želi da osvoji jedno od prva dva mjesta”, rekao je Pjanić nakon meča i dodao:

“Armenci su čekali svoju šansu, imali su nekoliko prilika. Bili smo prespori u protoku lopte, naš igrači nisu dobro stajali između linija. Gubili smo neke lopte što nismo smjeli i tako su oni imali šanse. Što se tiče Grčke, neće biti lagano. Očekujemo tešku utakmicu i nadamo se da će stadion biti pun te da ćemo imati veliku poodršku.”

BiH za tri dana (26. mart) u Zenici igra susret drugog kola grupe J protiv Grčke, koja je večeras u gostima pobijedila Lihtenštajn sa 2:0.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)