Uz selektora Roberta Prosinečkog, medijima se ispred reprezentacije BiH uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za EP sa Armenijom obratio kapiten Edin Džeko (33).

Prvo pitanje upućeno Džeki bilo je vezano za njegov jubilarni 100. nastup u dresu reprezentacije BiH, koji će upisati upravo sutra.

“Sigurno da jeste posebna utakmica za mene, s ozbirom da je ta neka jubilarna 100. i da se igra na mom stadionu gdje sam počeo karijeru. Bit će mi dodatni motiv da tu utakmicu odigram možda najbolje do sad i sigurno da će ona biti još draža, ako na kraju uspijemo pobijediti. Vjerujem da će mi zbog tog 100. nastupa i Armenija na neki način ostati u sjećanju”, rekao je Džeko.

Džeko poručuje kako je cilj kvalifikacije otvoriti sa tri boda.

“Mi znamo sve što trebamo da znamo o njima, oni znaju o nama i mislim da na terenu ne igraju imena. Mi smo spremni za ovu utakmicu i maksimalno ozbiljno i koncentrisano ćemo ući da dođemo do onog što želimo, a to su tri boda na startu kvalifikacija za pozitivnu atmosferu i sve ostalo što dolazi”.

Foto: Damir Hajdarbašić, BiH.ba

Kaže kako nije optrećen golovima i da se prije svega nada kako će ekipa slaviti.

“Ja se nadam prije svega da će moja ekipa sutra da pobijedi, a ako ja dam gol bit će još bolje za mene. Golova nekad ima, nekad nema, a ja se nadam da će ih u ovim kvalifikacijama biti dosta”.

Novinari su ga pitali za najdražu utakmicu, ali i onu koja mu neće ostati u lijepom sjećanju.

“Na neki način najdraža utakmica mora biti ta Litvanija, s ozbirom da smo pobijedili i prvi put otišli na to veliko takmičenje. Većini Bosanaca i Hercegovaca će ta utakmica ostati u posebnom sjećanju, ne samo meni. Što se tiče ovih koje mi neće ostati u lijepom sjećanju to je Nigerija na SP, ili Francuska kad smo primili gol iz penala, iako je to jedna od najboljih utakmica što smo odigrali”.

Džeko je na kraju iznio mišljenje i o najboljem igraču Armenije Henrikhu Mkhitaryanu.

“Sigurno da je on najbolji i najpoznatiji igrač u Armeniji. Meni kao igraču se on mnogo sviđa, jer ima veliki kvalitet, ne igra bez veze u ekipi Arsenala. Ja se iskreno nadam da nam neće stvoriti probleme, ali nadam se da hoće ostalim ekipama”, dodao je Džeko.

>>> Susret BiH – Armenija prenosi 10 TV kanala

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)