Bh. reprezentativac Miralem Pjanić kazao je danas pristunim novinarima u Trening kampu FK Sarajevo da njegovi saigrači mislima okrenuti na kvalifikacioni duel sa Armenijom, koji se igra 23. marta na Grbavici.

“Mislimo samo na Armeniju i taj susret je važan zbog dobrog starta kvalifikacija. Pokušat ćemo uzeti šest bodova iz dva meča i probati početi kvalifikacije najbolje što možemo. U Ligi nacija smo mnogo pokazali. Motiva imamo puno, jer nikada nismo bili na EP. Mlada smo reprezentacija sa mnogo mogućnosti. Iako su Italijani favoriti u grupi, mi vjerujemo u sebe”, govori prvotimac Juventusa i dodaje:

“Ako osvojimo bodove u Finskoj, lakše će nam biti igrati u Italiji. Realno je da možemo završiti na jednoj od prve dvije pozicije. Drago mi je što ćemo igrati u Torinu. U italiji imam mnogo prijatelja, ali mi tamo želimo uzeti bodove”.

Bh. javnost najviše očekuje upravo od Pjanića i kapitena Džeke u kvalifikacijama za EP.

“Pritiska nema. Edin i ja smo dugo u reprezentaciji, sada smo lideri i navikli smo na to. Izborili smo Svjetsko prvenstvo 2014. godine, a nadam se da ćemo sada i Europsko. Svi moramo raditi u dobroj atmosferi. Navijači su uvijek sa nama i to nam znači”, kazao je Miralem.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)